Terug naar overzicht

Jansen: 'Veel vertrouwen in'

Laatste Nieuws

01.09.2023

ZAANSTAD- Na de zinderende ontknoping tegen SK Brann keerde de selectie van Pascal Jansen vrijdag terug op het AFAS Trainingscomplex. Terwijl de loting voor de Conference League-groepsfase bezig was, stonden de spelers op het trainingsveld. Vervolgens nam Pascal Jansen de tijd om met de aanwezige pers voor te beschouwen op het affiche met Vitesse.

"Een stevige poule", begon Jansen. "Weer terug naar Engeland. Legia Warschau is een grote club. En weer terug naar Bosnië en Herzegovina. Grote ploegen, maar fantastisch om te mogen ervaren met onze jongens."

Transfers
Op de laatste dag van de transferwindow sloeg AZ nog toe. Ibrahim Sadiq, op donderdagavond nog dubbel trefzeker in de Europa League-kwalificatie, komt over van BK Häcken. "Hij is iets ouder en al iets meer volwassen in zijn ontwikkeling. Ibrahim gaat scorend vermogen toevoegen, dat liet hij gisteren ook weer zien. Hij heeft snelheid, explosiviteit en diepgang in zijn spel. Dat in combinatie met scorend vermogen is altijd wenselijk. Dat geeft ons weer meer mogelijkheden in de voorste lijn, zeker na het vertrek van Jesper Karlsson."

Uitgaande transfers
Op de vraag of er nog opmerkelijke uitgaande transfers verwacht worden was Jansen duidelijk. "Ik ben gerust op de rest van de dag. Ik ben overal exact van op de hoogte." Over geruchten rondom Jens Odgaard en Vangelis Pavlidis was de trainer dan ook helder: "Ik heb van Max Huiberts niks vernomen, dus ik ga ervan uit dat er niks meer gebeurd. Max en ik doen alles in goed overleg. Het clubbelang staat altijd voorop."

Tevreden
De trainer is tevreden met zijn selectie en is duidelijk op de vraag of er verdedigend niet een risico genomen wordt omdat bijvoorbeeld Maxim Dekker en Wouter Goes pas net terugkeren van hun blessures. "Ik ben heel blij met de jongens die ik heb", vertelde Jansen. "Ondanks dat die twee jonkies er even uit zijn geweest, hebben wij heel veel vertrouwen in Maxim en Wouter. Dat is volgens mij ook wel terecht als je ziet wat ze vorig seizoen voor het team hebben betekend. Daarnaast is Alexandre Penetra gekomen waar we heel veel vertrouwen in hebben."

Addai
De trainer gaat desgevraagd ook nog even in op Jayden Addai, die momenteel topscorer is van de Keuken Kampioen Divisie en dit seizoen alle Jong AZ-doelpunten voor zijn rekening nam. "Het verbaast mij helemaal niet dat hij het momenteel zo goed doet. Jayden is een groot talent. Hij moet nu in 30 plus wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie laten zien dat hij onderscheidend kan zijn. Wij kijken hier sowieso niet naar leeftijd. Op het moment dat hij straks in staat is mensen uit het eerste elftal buiten de ploeg te houden, gaan we ook weer kijken."

Fit
Met Mees de Wit, Tiago Dantas en Myron van Brederode kon Pascal Jansen drie spelers terug verwelkomen bij de wedstrijdselectie. Ook met Lewis Schouten, Mexx Meerdink en Goes gaat het de goede kant op. "Zij hebben de afgelopen dagen bij Jong AZ getraind en zijn daar goed doorgekomen. Twee of drie van hen zullen zondag gaan spelen tegen ADO Den Haag. Als ze alles voor elkaar krijgen op fysiek gebied, zullen ze ook meegaan naar Argentinië." Daar wordt op 9 september de wedstrijd om de Wereldbeker gespeeld tussen Boca Juniors en AZ