ZAANSTAD- Jong AZ heeft vrijdagavond één punt overgehouden aan een thuisduel met FC Eindhoven. De ploeg van trainer Jan Sierksma had in de tweede helft de betere kansen, maar wist de trekker niet over te halen: 0-0.

De betere kansen waren in de openingsfase voor FC Eindhoven. Na ruim een kwartier was het Dyon Dorenbosch die voor het eerst echt gevaarlijk werd. Hij kon van randje zestien uithalen, maar Maxim Dekker wist zijn schot te blokken. Niet veel later waren de bezoekers opnieuw tweemaal gevaarlijk. Er ontstond een scrimmage in het Jong AZ-strafschopgebied, waarna Rome-Jayden Owusu-Oduro in actie moest komen. Dat deed hij met succes.

Onschadelijk
In de dertigste minuut ontstond de eerste mogelijkheid voor Jong AZ. Dave Kwakman draaide zich knap vrij, maar zag zijn inzet daarna door de Eindhovense defensie onschadelijk worden gemaakt. 

Buitenspel
Na de pauze kwam Jong AZ sterk uit de kleedkamer. Zowel Ro-Zangelo Daal als Finn Stam dachten te scoren, maar hun goals werden wegens buitenspel afgekeurd. Bij laatstgenoemde was die beslissing twijfelachtig. 

Sterker Jong AZ
Beide ploegen kwamen hierna moeizaam tot kansen, maar met het eindsignaal in zicht werd Jong AZ wat sterker. Zo kwam invaller Damienus Reverson tot een snoeihard afstandsschot, maar bracht Jorn Brondeel redding. Ook Ricuenio Kewal zorgde voor gevaar. Hij kwam op de rechterflank tot een schot, maar die smoorde in de verdediging. Ook de Eindhovenaren kwamen nog dicht bij een goal. Een inzet van Justin Ogenia ging maar net naast. De ploegen kwamen hierna niet meer tot scoren, waardoor zij beiden één punt kregen. 

Goes: 'Moeilijk daar doorheen te spelen'
"De wedstrijd ging gelijk op", zag Wouter Goes. "Zeker in de eerste helft. Wij kregen daarin wat kansen, maar zij ook. Eindhoven bleef laag staan en dan is het moeilijk daar doorheen te spelen. Uiteindelijk hadden beide teams hier nog kunnen winnen."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Jong AZ - FC Eindhoven 0-0 (0-0)

Keuken Kampioen Divisie

Opstelling Jong AZ: Rome-Jayden Owusu-Oduro; Jurre van Aken, Wouter Goes (46. Jorn Berkhout), Maxim Dekker, Finn Stam; Loek Postma, Dave Kwakman, Lewis Schouten (46. Kees Smit); Ricuenio Kewal, Mexx Meerdink (67. Damienus Reverson), Ro-Zangelo Daal. 

Opstelling FC Eindhoven: Jorn Brondeel; Mawouna Amevor, Farouq Limouri, Collin Seedorf; Tibo Persyn (71. Justin Ogenia), Sven van Doorm (78. Ozan Kökcü), Dyon Dorenbosch, Jasper Dahlhaus; August Prike Flyger, Evan Rottier, Joey Sleegers. 

Scoreverloop: -
Gele kaarten: Kwakman, Van Aken (Jong AZ), Limouri, Persyn (FC Eindhoven)
Rode kaart: -
Scheidsrechter: Robin Vereijken. 

Foto: Orange Pictures