Jong AZ wacht beloftenclash in Zaanstad

18.09.2023

ZAANSTAD- Voor Jong AZ staat maandag de beloftenclash met Jong Ajax op het programma. De ploeg van Jan Sierksma staat dan in eigen huis om 20:00 uur tegenover de hoofdstedelingen.

Vrijdag kwam Jong AZ ook in actie. In eigen huis was FC Eindhoven - dat met twee zeges en een remise goed aan de competitie was begonnen - de tegenstander. Beide ploegen kregen kansen te scoren, maar de ban werd niet gebroken: 0-0.

Elfde plaats
Door de remise is Jong AZ op een elfde plaats gekomen. De beloften pakten over vijf duels zeven punten. Dat deden zij vooralsnog met twee zeges (tegen Jong FC Utrecht en SC Telstar) en één gelijkspel.

Uit het vuur
Ook Jong Ajax speelde vrijdag een competitieduel. In Amsterdam kwam de ploeg van trainer Dave Vos tegen FC Emmen op een 2-0 voorsprong. De bezoekers uit Drenthe sloegen in de tweede helft terug en namen op hun beurt de leiding: 3-2. In blessuretijd wist Jong Ajax alsnog een punt uit het vuur te slepen. Namens de Amsterdammers waren David Kalokoh, Mika Godts en Kristian Hlynsson trefzeker.

De Toekomst
De laatste ontmoeting tussen de beloften uit Alkmaar en Amsterdam eindigde in een overwinning voor Jong AZ. Op De Toekomst werd Jong Ajax met 1-2 verslagen. De Alkmaarse goals kwamen van Zico Buurmeester en Iman Griffith.

Arbiter
Michael Eijgelsheim is de scheidsrechter van deze wedstrijd. Hij wordt langs de lijn bijgestaan door Jari van Westen en Rik ter Hoeve. Florian Lodeweegs is de vierde official.

Live
Jong AZ - Jong Ajax is te volgen via het X-account van AZ. Op ESPN zijn later op de avond highlights te zien.

FC Dordrecht
Vrijdag reist Jong AZ af naar Zuid-Holland, waar het tegenover FC Dordrecht komt te staan. De aftrap in het Matchoholic Stadion is om 20:00 uur.