Terug naar overzicht

Jong AZ zondag naar Bingoal Stadion

Laatste Nieuws

01.09.2023

ZAANSTAD- Jong AZ vervolgt de competitie zondag op bezoek bij ADO Den Haag. De Alkmaarse beloften treden dan om 16:45 uur aan in het Bingoal Stadion.

De ploeg van Jan Sierksma boekte maandag zijn tweede overwinning in drie wedstrijden. Op het eigen AFAS Trainingscomplex werd SC Telstar met 3-1 verslagen. Jayden Addai was met een hattrick - zijn eerste in het betaald voetbal - de grote man. 


Steekpasses
De vleugelaanvaller werd bij de openingstreffer met een steekpass prachtig bediend door Ricuenio Kewal. Ook bij zijn tweede goal ging er een fraaie pass - ditmaal van Ro-Zangelo Daal - aan vooraf. Addai speelde vervolgens twee verdedigers zoek, alvorens hij via de vuisten van doelman Ronald Koeman raak schoot. De derde en tevens winnende goal was een strafschop. Zijn prestaties leverden hem een plaats op in het Team van de Week van de Keuken Kampioen Divisie. 

Topscorer
Addai was dit seizoen in alle drie wedstrijden van Jong AZ trefzeker en nam de volledige doelpuntenproductie voor zijn rekening: vijf. Daarmee is hij momenteel de topscorer van de Keuken Kampioen Divisie. Hij wordt achtervolgd door onder meer oud-AZ'ers Soulyman Allouch (VVV-Venlo) en Michael Breij (SC Cambuur), die beiden driemaal scoorden. 

Jongste speler
De vleugelaanvaller is - tijdens de wedstrijd achttien jaar en twee dagen oud - de jongste speler sinds 2008 die een hattrick maakt in de Keuken Kampioen Divisie. Zo blijkt uit gegevens van Opta. 


Derde plaats
Jong AZ is door de overwinning op Telstar naar de derde plaats geklommen en staat drie punten achter koploper Roda JC. 

Debutant
De zeventienjarige Yoël van den Ban maakte maandag zijn profdebuut. De spits kwam in de 88e minuut binnen de lijnen en maakte daarmee zijn entree in het betaalde voetbal. 

Rentree
Rome-Jayden Owusu-Oduro, Sem Dekkers en Enoch Mastoras waren tegen Telstar na lang blessureleed weer op het veld te bewonderen. Eerstgenoemde maakte als basiskracht zijn rentree, waarna Dekkers en Mastoras later als invallers werden gebracht. 

Noorwegen
Jong AZ'ers Dave Kwakman en Daniël Virginio Deen reisden woensdag met AZ 1 mee naar Noorwegen. De hoofdmacht werkte daar een dag later het UEFA Europa Conference League-kwalificatieduel af met SK Brann. 

 

Winst, gelijk en verlies
Aanstaande opponent ADO Den Haag is minder goed aan het seizoen begonnen. De ploeg uit de hofstad opende met een 0-0 gelijkspel tegen De Graafschap, maar ging een week later met 0-3 onderuit bij Roda JC. In zijn derde wedstrijd werd wel gewonnen. FC Den Bosch ging met 1-2 over de knie. 

Van Mieghem en Sellouki
Kersverse aanwinst Daryl van Mieghem - net als Henk Veerman onlangs overgekomen van Eredivisionist FC Volendam - was tegen de Bosschenaren matchwinner met zijn eerste goal. Eerder was ook Malik Sellouki trefzeker. 

Transfers
Van Mieghem en Veerman zijn twee van de twaalf nieuwe gezichten bij ADO. Ook Jort van der Sande (NAC Breda), Kürsad Sürmeli (Altinordu), Joel Ideho (Arsenal), Daniel Granli (Aalborg BK), Matteo Waem (MVV Maastricht), Justin Che (Bröndby IF), Henri Koudossou (FC Augsburg), Jerry van Wolfgang (clubloos), Dirk Carlson (SKN St. Pölten) en Finn Dicke (Estoril) maakten de overstap naar Den Haag. 

Vertrokken
Daartegenover staat het vertrek van Finn van Breemen, Xander Severina, Boy Kemper, Mario Bilate, Luuk Koopmans, Amar Catic, Nick Broekhuizen, Marius van Mill, Thomas Verheydt, Joey Sleegers, Dirk Carlson, Ricardo Kishna, Gregor Breinburg, Guillem Rodríguez, Michael Mulder, Sonny Stevens, Joël Zwarts, Max de Waal, Jordy Wehrmann, Denzel Hall, Titouan Thomas en Mohammed Akharaz. 

Vier goals in Bingoal Stadion
Jong AZ en ADO Den Haag stonden viermaal eerder tegenover elkaar. Drie keer ging de winst naar de Hagenezen, een keer bleef het gelijk. De remise was vorig seizoen in het Bingoal Stadion. De Alkmaarders maakten een achterstand ongedaan en kwamen in de slotfase op een 1-2 voorsprong. In blessuretijd sloeg ADO - dat door een rode kaart met tien man stond - echter ook nog toe: 2-2. 


Arbiter
De wedstrijd staat zondag onder leiding van Clay Ruperti. De arbiter wordt langs de lijnen bijgestaan door Kevin Bodde en Jari de Koning. Haico Michielsen is aangesteld als vierde official. 

Live
De wedstrijd is zondag live te volgen via het X-account van de AZ Jeugdopleiding. Later zijn op ESPN highlights te zien. 

FC Eindhoven
Jong AZ speelt op vrijdag 15 september weer voor eigen publiek. Dan is FC Eindhoven om 20:00 uur de tegenstander. Het is nog altijd mogelijk een Jong AZ-seizoenkaart te bestellen. Voor slechts 50 euro zie jij de Alkmaarse talenten in actie! 

Programma Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag:
FC Den Bosch - Jong PSV
FC Emmen - FC Dordrecht
Helmond Sport - SC Cambuur
Jong FC Utrecht - Roda JC
MVV Maastricht - Jong Ajax
SC Telstar - FC Eindhoven
TOP Oss - FC Groningen
VVV-Venlo - De Graafschap 

Zondag:
Willem II - NAC Breda
ADO Den Haag - Jong AZ