Terug naar overzicht

Pavlidis uitgeroepen tot Eredivisie Speler van de Maand

Laatste Nieuws

03.09.2023

ALKMAAR- Vangelis Pavlidis is na een indrukwekkend begin van het Eredivisie-seizoen uitgeroepen tot Eredivisie Speler van de Maand augustus. In AZ's eerste twee Eredivisie-duels was de spits goed voor drie doelpunten en een assist.

De Eredivisie Speler van de Maand wordt gekozen op basis van statistieken en stemmen. Afgelopen maand was de Griek de duidelijke winnaar. 

Prestaties
Pavlidis loste in de Eredivisie-wedstrijden tegen Go Ahead Eagles en RKC Waalwijk zeven schoten. Daarmee schoot de aanvaller het vaakst van iedereen op doel, wat resulteerde in drie doelpunten. Daarnaast was Pavlidis aangever bij de goal van Ruben van Bommel in de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles. 

Team van de Maand
Met zijn uitverkiezing tot Speler van de Maand heeft Pavlidis ook een plek in het Eredivisie Elftal van de Maand augustus. Ook Yukinari Sugawara is opgenomen in dat team. Daarmee is AZ hofleverancier (samen met Feyenoord) van het Elftal van de Maand.

Eredivisie Awards
De Eredivisie Speler van de Maand en Johan Cruijff Talent van de Maand worden gekozen op basis van statistieken (StatsPerform) en stemmen van voetballiefhebbers (KPN Man of the Match).