Terug naar overzicht

Penetra: 'Europese wedstrijden altijd bijzonder'

Laatste Nieuws

20.09.2023

MOSTAR- In de persruimte van het Gradski Stadion Mostar vond woensdagavond de persconferentie voor de wedstrijd tegen HŠK Zrinjski Mostar plaats. Namens AZ schoven Alexandre Penetra en uiteraard Pascal Jansen aan, die beiden al veel zin hebben aan de groepsfase te beginnen. "Zijn klaar voor Zrinjski."

Penetra schoot de beslissende penalty binnen waardoor AZ de groepsfase van de Conference League bereikte. In de play-offs tegen SK Brann moest er een strafschoppenserie aan te pas komen. 

Penetra: 'Altijd bijzonder'
"Ik ben heel blij dat we in de Conference League spelen", trapte Penetra de persconferentie af. "Als speler wil je Europese wedstrijden spelen. Of je nou in Noorwegen, Bosnië en Herzegovina of waar dan ook speelt; Europese wedstrijden zijn altijd bijzonder. Morgen spelen we de eerste wedstrijd in de groepsfase en wij willen winnen."

Jansen: 'Zin in'
Pascal Jansen stapte met een lach op zijn gezicht de bus uit bij het stadion. "Ja, ik heb heel veel zin in het nieuwe Conference League-seizoen", reageerde de trainer. "Ik snap dat de buitenwereld hoge verwachtingen heeft omdat we het vorig seizoen prima hebben gedaan. We hebben dit toernooi opnieuw weten te bereiken en nu werken we aan ons volgende doel. Dat is overwinteren."

Tuzla City
Met FK Tuzla City trof AZ vorig jaar al een Bosnische ploeg. "We hebben al wat ervaring met Bosnische teams", gaat Jansen verder. "Die ontmoeting met Tuzla was interessant. Het was een tegenstander die we niet heel goed kenden en die we goed hebben bekeken. Vergelijkbaar met nu. We hebben Zrinjski goed bekeken en we zijn klaar voor ze. Het is een team met een hoop lengte in de ploeg. Een groot compliment aan Zrinjski voor het behalen van de groepsfase. We kijken ernaar uit ze te ontmoeten."

Bazoer: 'Iedereen is gretig'
Na de training sprak AZ TV nog met Riechedly Bazoer. De verdediger is momenteel niet meer weg te denken uit de basis. "We zitten in een aardige flow. Iedereen vult elkaar heel goed aan. Ook de wissels die erin komen zijn heel gretig. We spelen met veel vertrouwen en moeten deze lijn doortrekken. De eerste wedstrijd in de groepsfase is hartstikke belangrijk en we gaan vol voor de winst."