Terug naar overzicht

Remise Jong AZ in kletsnat Dordrecht

Laatste Nieuws

22.09.2023

DORDRECHT- Jong AZ en FC Dordrecht zijn vrijdagavond in balans gebleven. In het Matchoholic Stadion - waar de regen het laatste half uur met bakken uit de lucht kwam - bleef het doelpuntloos.

In de openingsfase kon al snel een aantal kansen worden genoteerd. De Schapekoppen waren aanvankelijk de meest dreigende ploeg, maar het eerste echte gevaar kwam van Jong AZ’er Ricuenio Kewal. De aanvaller kon in het strafschopgebied een dieptepass controleren, maar stuitte vervolgens op doelman Luca Plogmann.

Kansrijke positie
FC Dordrecht meldde zich hierna tweemaal voor Daniël Virginio Deen. Eerst ging een inzet van Mathis Suray – die in kansrijke positie kon uithalen – ruim naast. Ilias Sebaoui werd kort daarna gevaarlijk nadat Jong AZ balverlies leed. De buitenspeler schoot onder druk van Jorn Berkhout naast.

Kansen Jong AZ
De Alkmaarders kregen in het laatste stuk van de eerste helft nog wat kansen. Zo ging een kopbal van Dave Kwakman – die dinsdag een nieuw contract tot medio 2028 ondertekende – over en leverde een schot van Damienus Reverson hetzelfde op. Ernest Poku probeerde het enkele seconden voor het rustsignaal van afstand, maar Plogmann stond op zijn post.

Vlammend schot
Direct na de onderbreking kwam het Jong AZ van trainer Jan Sierksma tot twee goede kansen. Beide keren was Kewal degene die gevaarlijk was. Eerst probeerde hij het met een vlammend schot in de korte hoek, maar ging zijn inzet naast. Later kreeg hij – op aangeven van Poku – een vrije schietkans, maar stuitte hij opnieuw op Plogmann. 

Virginio Deen in actie
Hierna volgde een fase waarin FC Dordrecht het team met de meeste dreiging was. De thuisploeg drong aan en dwong Virginio Deen tweemaal in actie te komen. 

Laatste wapenfeiten
In de 85e minuut had invaller Nick Koster de openingstreffer op zijn schoen. Na een heerlijke actie van Ro-Zangelo Daal kon de aanvaller vrij uithalen. Plogmann bracht redding in de korte hoek. De laatste wapenfeiten kwamen van Berkhout en Kwakman. Eerstgenoemde was gevaarlijk bij een corner, waarna Kwakman later op de zestienmeterlijn kon aanleggen voor een schot. Zijn inzet ging naast. Zodoende bleven de doelpunten uit in een nat Dordrecht. 

Kwakman: '
“Beide teams hebben wat kansen gehad”, blikte Kwakman na afloop terug. “De eindstand is in mijn ogen wel terecht, maar we hadden hier wel met drie punten willen weggaan. Natuurlijk willen we scoren, maar we mogen ook blij zijn met de nul. We laten hier, net eerder tegen FC Eindhoven, zien dat we mannelijk kunnen spelen en goed kunnen verdedigen.”

 

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
FC Dordrecht - Jong AZ 0-0 (0-0)
Keuken Kampioen Divisie

Opstelling FC Dordrecht: Luca Plogmann; Ilias Bronkhorst, Ruben Kluivert, Job van der Avert (84. Shiloh 't Zand), John Hilton; Rocco Shein, Mathis Suray, Tim Receveur (64. Daniel van Vianen); Adrian Segecic, Joey de Bie, Ilias Sebaoui (64. Malhory Noc). 

Opstelling Jong AZ: Daniël Virginio Deen; Jurre van Aken, Jorn Berkhout, Misha Engel, Finn Stam; Loek Postma, Dave Kwakman, Lewis Schouten; Ricuenio Kewal (72. Jayden Addai), Damienus Reverson (72. Nick Koster), Ernest Poku (64. Ro-Zangelo Daal). 

Scoreverloop: -
Gele kaarten: Noc (FC Dordrecht), Engel, Daal (Jong AZ). 
Rode kaarten: -
Scheidsrechter: Thomas Hardeman.

Foto: Orange Pictures