Terug naar overzicht

Resultaten Europese tegenstanders (5)

Laatste Nieuws

04.09.2023

ALKMAAR- De eerste wedstrijd van de UEFA Europa Conference League-groepsfase is in aantocht. Donderdag 21 september verschijnt AZ op het strijdtoneel op bezoek bij HSK Zrinjski Mostar in Bosnië Herzegovina. Legia Warschau en Aston Villa nemen het dezelfde dag tegen elkaar op in Warschau. De prestaties van de Europese opponenten in hun nationale competities volg je via AZ.nl.

HSK Zrinjski
Bij de ploeg uit Bosnië en Herzegovina hadden meerdere spelers en stafleden last van een darmvirus. HSK Zrinjski vroeg daarom uitstel van de wedstrijd tegen NK Široki Brijeg aan en kwam dit weekend daardoor niet in actie.

Aston Villa
Afgelopen zondag nam Aston Villa het in de vierde competitiewedstrijd van het seizoen op tegen nummer drie Liverpool FC. De treffer van Dominik Szoboszlai in de derde minuut zette Liverpool op een snelle 1-0 voorsprong. Aston Villa verdediger Matty cash maakte in de 22ste minuut een ongelukkig eigen doelpunt, wat zorgde voor een 2-0 ruststand. In de tweede helft bepaalde Mohamed Salah de eindstand op 3-0. Het was voor Aston Villa de tweede nederlaag van het seizoen, waar ook twee overwinningen tegenover staan. Daarmee bezet het de tiende plek in de Premier League.

Legia Warschau
Legia Warschau speelde afgelopen weekend in eigen huis tegen Widzew Lodz. Aanvaller Ernest Muçi bracht Legia op voorsprong in de vijfde minuut van de wedstrijd, maar de thuisploeg moest voor rust nog de gelijkmaker slikken. In de tweede helft zette Legia echter orde op zaken en boekte het een 3-1 overwinning. Daarmee blijft de ploeg koploper in de Poolse Ekstraklasa.

AZ begint op donderdag 21 september aan de groepsfase van de Conference League, met de laatste speeldag op 14 december. Het programma van AZ luidt als volgt:

AZ - HSK Zrinjski

14 december 2023 | 18:45 uur | The Marshall Józef Piłsudski's Municipal Stadium of Legia Warsaw