Terug naar overzicht

Terugblik AZ Business Evenementen

Laatste Nieuws

19.09.2023

ALKMAAR- AZ Business heeft elk seizoen een bomvolle evenementenagenda. Van footgolf tot padel en van kleedkamersessies tot seminars. In de eerste helft van 2023 was er weer een divers aanbod voor de leden van AZ Business. Een terugblik.

Nieuwjaarsreceptie
Traditiegetrouw trapte AZ Business het nieuwe jaar af met een nieuwjaarsreceptie. In de Georg Kessler Lounge luisterden de businessleden in de eerste helft naar Max Huiberts en Robert Eenhoorn. In de tweede helft kwamen Pascal Jansen, Bruno Martins Indi en Jordy Clasie aan het woord. Op de avond werd bekend gemaakt dat de contracten van Pascal Jansen en Paul Brandenburg opengebroken en verlengd zouden worden. Bovendien liet de directie weten dat het AFAS Trainingscomplex kan wachten op een uitbreiding. De avond werd afgesloten met een proost moment om gezamenlijk met de ruim 300 aanwezigen het nieuwe jaar in te luiden.


Young Captains Dinner
Eind januari waren de leden van Talent Group NXT te gast bij AZ – FC Utrecht voor het Young Captains Dinner, waarbij de talenten zowel onderling als met gerenommeerde ondernemers Mireille van Wendel (Treffer Uitzendbureau) Tessa Schulte (THL Pay), Cas Verhage (NH1816 Verzekeringen), Axel Vogel (Elfi Vastgoed), Sander Bank (IL Office) en Ron Verschoor (Rietgans Makelaars) het gesprek aan gingen. De (young) professionals genoten van een heerlijke maaltijd, alvorens zij de meest doelpuntrijke wedstrijd van het jaar voorgeschoteld kregen. Er vielen in totaal tien doelpunten bij het treffen: 5-5. Tijdens de avond konden de leden van het Talent Group NxT programma elkaar beter leren kennen en kregen zij de mogelijkheid van elkaar te leren.

Workshop Martlink
In de kleedkamer van het eerste elftal verzamelde zich eind januari een geïnteresseerd en gemêleerd gezelschap ondernemers voor een door Marktlink verzorgde workshop. De belangrijkste tip die het bedrijf de deelnemers heeft gegeven is ‘wees voorbereid’. “Heb je verkoopplannen? Verminder het risicoprofiel van je bedrijf en begin op tijd met de voorbereiding,” vertelde Remon Lustenhouwer, partner bij Marktlink. Volgens manager Frank Troost was de sessie één groot succes. “Deze sessies zijn zó waardevol.”

Workshop Psion
Eind februari vond wederom een kleedkamersessie plaats. Dit keer verzorgde PSION (Psychische Interventies en Ondersteuning Nederland) de sessie, met als thema het ‘Signaleren en herkennen van psychische klachten’. Tijdens de interactieve middag vertelde psycholoog en trainer Ymke Dorrepaal hoe alle aanwezigen meer grip kunnen krijgen op voorkoming en reductie van verzuim ten gevolge van psychische klachten binnen hun eigen bedrijf. “Steeds meer werkgevers zien in dat ze wel wat meer moeten doen. We hebben een heel mooi thema, namelijk mensengezondheid. Dat is overal relevant,”, vertelde Dorrepool. “Met onze workshops en trainingen proberen we mensen wat meer mee te nemen in het ook wel normaliseren van het stukje psyche en psychische gezondheid. We merken dat daar best wel weinig kennis over is, maar mensen vinden het altijd interessant.”

Footgolf
Op de zonovergoten golfbaan in Spaarnwoude verzamelden het AZ Business-gezelschap en de A-selectie van AZ zich eind april voor een ontspannen potje footgolf. Na het maken van een groepsfoto zochten de teams elkaar op en was het tijd om de baan onveilig te gaan maken. Hier werd door menig businesslid en speler technische hoogstandjes laten zien en vooral veel plezier gemaakt. De strijdbijl werd begraven toen de prijsuitreiking en afsluitende borrel aanbraken. Uiteindelijk kon er maar één team met de hoofdprijs vandoor gaan. Die eer was voor A&M ICT Beheer, iL Office en Silema. Tijjani Reijnders ging er met de individuele hoofdprijs vandoor.

AZ Business seminar: Hoe positioneer jij jouw bedrijf?
25 mei vond het tweede AZ Business seminar van dit seizoen plaats in het AFAS Stadion. Honderd geïnteresseerden luisterden naar de verhalen van Joppe Andriessen van Total Design, Soufiane Touzani van TouzaniFC en Melle Schellekens van The Good Roll. Tijdens deze editie van het Seminar stond het positioneren van jouw bedrijf centraal. Onder leiding van AZ TV presentator Marlon Braakman werden de aanwezigheden meegenomen in hoe zij zichzelf of hun bedrijf neer kunnen zetten ten opzichte van hun concurrenten. Middels voorbeelden uit de praktijk in combinatie met eigen ervaringen, gaven de sprekers inzicht in de kracht van een goede positionering. Al met al een zeer interessante en inspirerende avond.

AZ presentator Marlon Braakman in gesprek met Soufiane Touzani (tweede van links) en Melle Schellekens (rechts).


AZ Business Golf Open 2023
Op donderdag 15 juni vond het jaarlijkse AZ Business Golf Open voor de negentiende keer plaats. Op Golfbaan Sluispolder in Alkmaar deden negentig deelnemers mee. Alle deelnemers ontvingen een mooie polo van Cavallaro Napoli, een set ballen en gebak van Banketpartners. De deelnemers werden ingedeeld in flights en speelden de spelvorm Texas Scramble. Daarbij wordt gespeeld in teams van drie of vier golfers, waarbij alle spelers elke hole af slaa. Vervolgens wordt door het team gezamenlijk de beste van de vier ballen gekozen om mee verder te spelen. Uiteraard waren er aan het eind van de dag prijzen te verdelen onder de winnaars. Ingelijste AZ t-shirts, cheque's ter waarde van 100 euro aan Nike-kleding in het AZ Fancentrum en vier tickets voor de Grand Prix in Zandvoort. De dag werd afgesloten met een borrel en een barbecue bij het complex van Sluispolder. Al met al een zeer geslaagde editie van het AZ Business Golf Open.


Komende AZ Business Events  

28 september - donderdag | Captainsdinner voorafgaand AZ - Heracles
11 oktober - woensdag | Breakfast en Padel
13 oktober - vrijdag | Nederland - Frankrijk
21 oktober - zaterdag | Night Out na AZ - SC Heerenveen 
4 november - zaterdag | AFAS Live - Jeugd van Tegenwoordig
15 november - woensdag | AZ Business Seminar

 
AZ Business
Benieuwd wat AZ Business voor jouw bedrijf kan betekenen? Voor meer informatie over AZ Business kun je contact opnemen via de website.