Update: Budko en Oekraïne verslaan Slowakije

12.09.2023

ZAANSTAD- AZ'er Bohdan Budko verblijft deze week met een Oekraïens mixteam in Tsjechië voor een drietal oefeninterlands. Een overzicht.

ZONDAG:
Slowakije - Oekraïne Onder 18 2-3
In het afsluitende oefenduel met Slowakije begon Budko opnieuw vanaf de aftrap. De Slowaken namen in de vijfde minuut de leiding, maar Oekraïne herstelde de schade en ging rusten met een 1-2 voorsprong. Door een eigen doelpunt kwam Slowakije weer langszij, maar in blessuretijd trok Oekraïne door een benutte strafschop alsnog aan het langste eind. Budko speelde zeventig minuten mee.

VRIJDAG:
Turkije - Oekraïne Onder 18 0-2
Budko begon vrijdag in de basis bij Oekraïne Onder 18, dat het opnam tegen Turkije. De AZ'er droeg de aanvoerdersband en kwam met zijn team in de elfde minuut op voorsprong. Oekraïne wist aan de leiding te blijven en verdubbelde de marge in blessuretijd: 0-2. Budko werd vlak voor tijd gewisseld.

WOENSDAG:
Verenigde Staten - Oekraïne Onder 18 3-2
Voor Budko staan deze week een drietal oefenwedstrijden op de rol. Woensdag was de Verenigde Staten de eerste tegenstander. Oekraïne kwam vlak voor rust terug van een achterstand en namen na de pauze zelf het heft in handen met een 1-2 voorsprong. Budko - die in zestigste minuut als invaller werd gebracht - leek de wedstrijd te gaan winnen, maar in de slotfase sloeg de Verenigde Staten nog tweemaal toe: 3-2. Vrijdag speelt Oekraïne nog tegen Turkije en zondag tegen Slowakije.

Oranje Onder 18
Vijf AZ'ers zouden met Oranje Onder 18 voor een oefenduel afreizen naar Italië, maar die wedstrijd is donderdag afgelast. Door een staking op Italiaanse luchthavens is de vlucht van Oranje geannuleerd, waardoor de reis niet meer mogelijk is.