Wie Wat Waar: Bizot pakt koppositie

25.09.2023

ALKMAAR- In de wekelijks rubriek Wie Wat Waar houden wij je op de hoogte van de prestaties van oud AZ-spelers in het buitenland. Met deze week Marco Bizot, Muamer Tankovic en Haris Međunjanin.

Marco Bizot
Stade Brest heeft zaterdag met Bizot op doel de koppositie weten te bemachtigen in de Ligue 1. De vorige koploper AS Monaco verloor vrijdag in eigen huis van OGC Nice. Hierdoor bleef de club uit Monaco op elf punten staan. Stade Brest stond voor het weekend op tien punten en een overwinning op Olympique Lyon zou de eerste plek betekenen. Ondanks de vele doelpogingen wist de ploeg uit Brest in de eerste helft niet te scoren. Pas in de 87e minuut maakte Steve Mounie de eerste treffer, waardoor Brest op 1-0 voorsprong kwam. Tot aan het eind van de wedstrijd wist Bizot de nul te houden. Door de zege is Stade Brest de enigszins verrassende koploper van Frankrijk.

Muamer Tankovic
Paphos FC kreeg afgelopen weekend Doxa Katokopia, de nummer veertien uit de A Divizion op bezoek. De ploeg van Tankovic had de wedstrijd van het begin af aan in handen. Aanvaller Bruno Felipe maakte in de 18e minuut de eerste treffer van het duel. Dit volgde met een tweede treffer van Tankovic in de 22e minuut. Direct na de aftrap van Doxa Katakopia wist middenvelder Jairo da Silva de bal te onderscheppen en een voorzet te geven aan Bruno, waardoor de ploeg zelfs op 3-0 kwam. Met deze tussenstand gingen beide teams rusten. In de 52e minuut scoorde Jairo de 4-0 vanuit een penalty. Hier bleef het bij. Na de overwinning staat Paphos op de tweede plek in de Cyprische competitie, één punt achter de koploper Anorthosis Famagusta.

Haris Međunjanin
Međunjanin heeft met zijn club CD Castellón een uitstekende start in de derde divisie van Spanje gemaakt. Na vijf gespeelde wedstrijden is de club ongeslagen en staat het met dertien punten eerste in groep twee van de competitie. In het laatste duel op 23 september namen ze het op tegen Recreativo Huelva. Het scorebord bleef lang op 0-0 staan. Pas in de 58e minuut van de tweede tweede helft maakte Raul Sánchez via een kopbal de 0-1. Dit volgde in de 67e minuut met een doelpunt van Jesus de Miguel wat de ploeg op 0-2 bracht. Oud-AZ’er Haris Međunjanin besliste met zijn treffer in de 74e minuut de wedstrijd. De ploeg uit Castellón kwam op 0-3 en met deze stand werd de wedstrijd ook beëindigd.