Terug naar overzicht

Youth League: AZ's mogelijke tegenstanders

Laatste Nieuws

05.09.2023

NYON- AZ gaat dinsdag voor het derde seizoen op rij in de koker voor de loting van de UEFA Youth League. In het Zwitserse Nyon wordt dan bepaald wie de tegenstander wordt in de eerste ronde van het Domestic Champions Path. De uitzending op UEFA.com begint om 13:30 uur.

De wedstrijden in deze ronde worden op 4 en 25 oktober afgewerkt. Hoewel AZ Onder 18 de landstitel misliep, doet de club toch mee aan de Youth League. Dat komt door een speciale regeling, waarin de titelhouder van het toernooi een overgebleven ticket krijgt. Zodoende stroomt AZ binnen in het Domestic Champions Path

Finalissima
AZ won de afgelopen jaargang het Onder 19-equivalent van de Champions League. Daardoor spelen de Alkmaarders zaterdag met een Onder 20-selectie om de wereldbeker. In deze Intercontinental Cup - georganiseerd door voetbalbonden UEFA en CONMEBOL - is Boca Juniors de opponent. De Argentijnen wonnen half juli de U20 Copa Libertadores, de Zuid-Amerikaanse tegenhanger van de Youth League. De Finalissima wordt op Argentijnse bodem afgewerkt in het legendarische La Bomonera, de thuishaven van Boca Juniors. De aftrap is om 21:00 uur (Nederlandse tijd). De Alkmaarse selectie vertrekt dinsdagavond naar Buenos Aires. 

Mexx Meerdink (rechts) was met zeven goals topscorer van de UEFA Youth League. 

Loting
AZ is bij de loting ingedeeld in Groep B en kan alleen tegenstanders uit hetzelfde rijtje treffen. De club die als eerste uit de koker komt begint met een thuiswedstrijd. 

Mogelijke tegenstanders:

  • FC Famalicão (Portugal)
  • Hamilton Academical FC (Schotland)
  • Molde FK (Noorwegen)
  • FC Midtjylland (Denemarken)
  • Malmö FF (Zweden
  • Klaipeda FM (Litouwen)
  • HJK Helsinki (Finland)