Terug naar overzicht

Goes Eredivisie Talent van de Maand maart

AZ 1

05.04.2024

ZAANSTAD- Wouter Goes is verkozen tot het Johan Cruijff Talent van de Maand maart in de Eredivisie. De verdediging van AZ stond als een huis in de maand maart en daar had Goes een belangrijk aandeel in. Op basis van statistieken leverde het hem zijn eerste individuele prijs in de Eredivisie op.

Het Johan Cruijff Talent van de Maand wordt gekozen op basis van statistieken en stemmen. Goes was in de maand februari al erg dichtbij de prijs van Talent van de Maand, maar destijds ging Ruben van Bommel met de bokaal aan de haal. 

Verdediging
In de maand maart speelde AZ vier Eredivisie-wedstrijden. Met Goes elke wedstrijd in de basis incasseerde AZ slechts één tegengoal. Tegen Excelsior Rotterdam, FC Volendam en Vitesse wisten de Alkmaarders zelfs drie clean sheets op rij te behalen. Er waren in de maand maart slechts twee Eredivisie-spelers met meer succesvolle passes dan Goes (260) en bovendien liep er niemand meer met de bal aan de voet dan het jeugdexponent (112 carry's). 

Hofleverancier
AZ kreeg in de maand maart het minste aantal schoten op doel tegen (10) van alle Eredivisie-clubs. Dat maakt dat in het Team van de Maand van de Eredivisie niet alleen Goes, maar ook Riechedly Bazoer en Yukinari Sugawara zijn opgenomen. Ook Sven Mijnans heeft een plekje, waardoor AZ de hofleverancier is.