Terug naar overzicht

Hotel in Egmond: Een uitstap aan zee

AZ Business

17.04.2024

ALKMAAR- Hotel in Egmond prijkt sinds het seizoen 2022-2023 op de trainings- en presentatiekleding van AZ. Het is de  verzamelnaam van zes hotels en drie appartementengebouwen in het kustdorp Egmond aan Zee. Ook zit er in het portfolio één vreemde eend in de bijt: Strandhotel Het Hoge Duin in Wijk aan Zee. Het hotel ondergaat momenteel een grote metamorfose en heropent in het voorjaar van 2024 zijn deuren. Hotel in Egmond-directeur Rith Groot over de renovatie, het partnership met AZ en alle toekomstplannen.

“Het is ook de enige locatie buiten Egmond”, vertelt directeur Groot over Strandhotel Het Hoge Duin. “We zijn zo’n zes jaar geleden komen kijken in Wijk aan Zee, nadat we hoorden dat het hotel te koop stond. In eerste instantie waren we niet van plan om het over te nemen, maar op een zondag ben ik erheen gereden. Ik zag de ligging van het hotel en ik was om. Vooral als je boven in het restaurant staat en van het uitzicht geniet. Dit soort locaties vind je bijna niet meer 
aan de Nederlandse kust.”

Renovatie
Het Strandhotel is namelijk gebouwd op een unieke plek. Het staat rondom en op drie Duitse bunkers die onderdeel waren van de Atlantikwall. Daarnaast staat het op het hoogste duin van het dorp. Groot: “De afgelopen jaren zijn we bezig geweest met de vergunningen. Nu zit de renovatie in de afbouwfase. Casco is het klaar en ik denk dat we in het voorjaar ook een kop koffie kunnen drinken in het nieuwe restaurant.”

Het vooraanzicht van Strandhotel Het Hoge Duin.

Uitbreiding
Niet alleen het restaurant is nieuw, ook de capaciteit is uitgebreid. “We zijn van 66 naar 116 kamers gegaan”, legt de directeur uit. “Ik schat dat we zo’n 60 procent van het hotel hebben gesloopt. Samen met de aanbouw van de nieuwe kamers is dat weer vanaf de grond af aan teruggebouwd. Verder zijn er extra vergader- en feestzalen, een nieuwe fitnessruimte en beschikt het over wellness-voorzieningen. Het is dus bijna allemaal nieuwbouw. Als alles af is, zal niet veel meer doen denken aan hoe het ooit was. Behalve de bunkers.”

Feestdagen
Waar de feestdagen voor Het Hoge Duin nog te vroeg kwamen, was het in Egmond aan Zee een drukte van jewelste. “Alle accommodaties zaten stampvol”, beaamt Groot. “Hotel Zuiderduin is onze grootste locatie. Op eerste en tweede kerstdag hebben we 2.000 diners gedaan. Maar ook alle appartementen en hotelkamers zaten vol. Mensen willen naar de kust toe en onze locaties aan de Noordzee zijn uniek.” 

De receptie van Strandhotel Het Hoge Duin.

Uitbreiden
Sinds januari is het portfolio van Hotel in Egmond uitgebreid met Hotel De Dennen. Dat brengt het totaal aantal accommodaties op tien, maar daarmee is het nog niet gedaan met de toekomstplannen volgens Groot: “We hopen snel de vergunningen te krijgen om Strandhotel Golfzang uit te breiden met 24 kamers. Aan de achterkant van het hotel ligt namelijk een braakliggend terrein. Ook hebben we plannen om Hotel de Boei compleet te renoveren. De komende vijf jaar willen we eigenlijk alles wat we in ons portfolio hebben naar een goed niveau brengen en daar houden. Dat gaat altijd door.”

Golfzang
Sinds vorig seizoen verblijft de AZ-selectie in aanloop naar Europese en bekerwedstrijden in Strandhotel Golfzang. Daar bereidt de ploeg zich voor op de belangrijke duels in het AFAS Stadion. “Golfzang sluit goed aan bij de selectie”, aldus de directeur. “Ze kunnen er de rust vinden die ze willen hebben en het is wat meer besloten. Het leukste aan hun verblijf vind ik de link met Egmond. Ze wandelen op de wedstrijddag altijd even over het strand en drinken een bakje koffie in het dorp.”

De bar van Strandhotel Het Hoge Duin.

Partner
“Alles bij elkaar is het een mooie samenwerking”, besluit Groot. “Wij vinden het leuk om onze naam terug te zien op de trainingsen presentatiekleding en ik denk dat dat een goede keuze is geweest. Het valt me op dat er heel veel content rondom de wedstrijden wordt geschoten en Hotel in Egmond dan goed in beeld is. Daarnaast kwam AZ afgelopen seizoen tot de halve finales van de UEFA Europa Conference League. Dan merk je dat de aandacht ook steeds meer wordt rondom de club. Op de tribunes zie je nu steeds meer de trainingskleding met onze naam erop. Dit seizoen hebben we een paar unieke winacties gerealiseerd, waarbij fans een Europese wedstrijddagervaring konden winnen in hetzelfde hotel als de spelersgroep. Op die manier willen we het partnership nog meer activeren.” 

Hotels
Hotel in Egmond heeft in totaal tien accommodaties in beheer: Hotel Zuiderduin, Strandhotel Golfzang, Hotel de Boei, Hotel de Vassy, Hotel Mare Liberum, LIDO Appartementen, Appartementen De Egmonden, Natuurlijk Appartementen, Hotel De Dennen in Egmond aan Zee en Strandhotel Het Hoge Duin in Wijk aan Zee. Meer informatie vind je op www.HotelinEgmond.nl.

AZ Business
Ben je benieuwd wat AZ Business voor jou kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op! 

Tekst: Sander Nanne / AZ Media
Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl (& HotelinEgmond.nl)