Terug naar overzicht

Leeuwin tekent bij tot medio 2026

Laatste Nieuws

29.04.2024

ZAANSTAD- Ramon Leeuwin blijft langer actief bij de AZ Jeugdopleiding. De voormalig prof ondertekende op het AFAS Trainingscomplex een nieuw contract tot medio 2026. Vanaf volgend seizoen gaat hij aan de slag als individueel trainer bij Jong AZ en AZ Onder 19. Ook zal hij gaan assisteren bij Jong AZ.

Leeuwin is sinds het huidige seizoen werkzaam in de AZ Jeugdopleiding. Daarvoor had hij een rijke carrière als voetballer op profniveau. Zo begon hij in de opleiding van FC Omniworld (nu Almere City FC), alvorens hij de overstap naar de jeugd van FC Utrecht maakte. Via AGOVV, ADO Den Haag, nogmaals FC Utrecht en het Deense Odense BK sloot hij in 2020 aan bij AZ. 

International
In Alkmaar kwam hij in anderhalf seizoen tot achttien wedstrijden. Gedurende die periode werd hij ook international van Suriname, waarvoor hij drie interlands speelde. Later vertrok hij transfervrij naar Almere City FC. Daarna was hij actief bij derdedivisionist SV TEC Tiel. Inmiddels speelt hij voor SV Batavia '90. 

Individueel trainer
Leeuwin wordt met ingang van het nieuwe seizoen individueel trainer bij Jong AZ en AZ Onder 19. Daarnaast zal hij Leeroy Echteld en Dijar Kasim gaan assisteren bij Jong AZ.

Leeuwin: 'Krijg ik energie van'
"Afgelopen seizoen was mijn eerste seizoen als assistent-trainer van Onder 18", vertelt Leeuwin. "Dat is goed bevallen. Ik heb het gevoel dat ik een bijdrage kan leveren aan het team en de individuele spelers. Daarnaast steek ik veel op van de verschillende trainers. Die combinatie is mooi. Maar het allerbelangrijkste is dat ik hier heel veel energie uithaal. Elke dag dat ik naar huis ga zit ik vol energie van het plan dat hier is, de werkzaamheden die ik doe en vooral de spelers. Dat is heel mooi en ik kijk ernaar uit om nu bij Jong AZ de jongens zowel binnen als buiten te helpen met hun laatste stappen zetten richting het eerste elftal."

Brandenburg: 'Rijke ervaring'
"Ramon kan als trainer putten uit zijn rijke ervaring als speler", vertelt Hoofd Jeugdopleiding Paul Brandenburg. "Na een stageperiode is hij afgelopen seizoen bij ons in dienst getreden. Als trainer laat hij veel bevlogenheid zien, toont aan goed met spelers overweg te kunnen en staat als een echte trainer voor de groep. Hij staat elke dag gepassioneerd op het veld en is iedere dag bezig om spelers de stap richting het betaald voetbal te laten zetten. Dat mag hij nu bij Jong AZ gaan doen, wat een volgende mooie stap is."