Terug naar overzicht

AZ Vrouwen met oefenzege op PEC Zwolle

AZ Vrouwen

06.04.2024

ZWOLLE- De AZ Vrouwen boekten vrijdagavond een oefenzege op PEC Zwolle Vrouwen. Op Sportpark De Vegtlust eindigde het vriendschappelijke duel in 1-2 voor AZ. De treffers aan Alkmaarse zijde kwamen op naam van Desiree van Lunteren en Romaissa Boukakar.

In de interlandperiode komen keepsters Femke Liefting en Netty Booms beide in actie voor Oranje Onder 19. Dit betekende een basisplek onder de lat voor Christel Okpara, doorgaans een vaste waarde voor AZ Meiden Onder 17.

Invallers belangrijk
De bezoekers kwamen op voorsprong na iets minder dan een kwartier spelen. Aanvoerster Desiree van Lunteren opende de score op aangeven van verdedigster Djoeke de Ridder: 0-1. In de tweede helft waren de invallers belangrijk. Zo werd de voorsprong uitgebreid via de ingevallen Romaissa Boukakar na een pass van invalster Veerle van der Most. In de 75ste minuut maakte de thuisploeg de aansluitingstreffer. De overwinning zou voor AZ echter niet meer in gevaar komen en zo eindigde het duel na negentig minuten spelen in 1-2.

Oefenduel FC Utrecht
Op vrijdag 12 april spelen de AZ Vrouwen opnieuw een oefenwedstrijd. Op het AFAS Trainingscomplex ontvangen zij FC Utrecht. De aftrap vindt plaats om 11:00 uur.

Eerstvolgende officiële wedstrijd
De AZ Vrouwen reizen op zaterdag 20 april af naar Amsterdam, waar een duel met Ajax in de Azerion Vrouwen Eredivisie op het programma staat. De aftrap is om 14:00 uur op Sportcomplex De Toekomst.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
PEC Zwolle - AZ Vrouwen 2-1 (0-1)
Vriendschappelijk duel

Opstelling AZ Vrouwen: Christel Okpara; Ginia Caprino (30. Kim Smal), Djoeke de Ridder, Maudy Stoop (46. Robin Blom), Camie Mol (46. Romaissa Boukakar); Annemiek Kruijthof, Desiree van Lunteren (30. Isa Dekker), Mirte van Bentum (60. Isa Colin); Yaël Mollink, Sanne Peereboom (67. Floor Spaan), Bo op de Weegh (46. Veerle van der Most).

Scoreverloop: 13. Van Lunteren 0-1, 53. Boukakar 0-2, 74. PEC Zwolle 1-2.