AZ Jeugd: Onder 17 grijpt in extra tijd naast driepunter

13.02.2024

ZAANSTAD- Vijf teams van de AZ Jeugdopleiding kwamen zaterdag in actie. De Onder 13-selectie sleepte een ticket voor de kwartfinales van de KNVB Beker in de wacht, terwijl de jongste AZ'ers ruim van Feyenoord wonnen. Ook AZ Onder 18 deed uitstekende zaken door concurrent Ajax te verslaan. Dinsdag speelde ook AZ Onder 17 een competitieduel.

DINSDAG:
PEC Zwolle - AZ Onder 17 3-3 (1-2)
AZ Onder 17 heeft dinsdag een driepunter tegen PEC Zwolle door de vingers laten glippen. De ploeg van trainer Tim Roest kwam op bezoek bij de Zwollenaren tweemaal op voorsprong, maar zag de thuisploeg in blessuretijd alsnog langszij komen: 3-3.

Op Sportpark Be Quick ’28 kwam AZ na ruim twintig minuten al op een 0-2 voorsprong. In de dertiende minuut brak Melle Roede op aangeven van Saviola Saffoe de ban. Zes minuten later deed hij dat opnieuw, waarbij ook de assist weer van Saffoe was.

Vlak voor rust maakte PEC de aansluitingstreffer, waarna zij diep in de tweede helft langszij kwamen. AZ leek echter niet onder de indruk, want drie minuten later produceerde Thom Steenbergen na voorbereidend werk van Tycho de Wit de 2-3. AZ leek de wedstrijd over de streep te trekken, maar in extra tijd maakte de tegenstander uit Overijssel nog de 3-3.

Opstelling AZ: Christian Gaander; Latrell Aken (88. Sieb Jongens), Iain de Jongh, Kevin Van Ouytsel, Saviola Saffoe (90+4. Marios Mylopoulos); Eliaz Hazir, Melle Roede, Julian van Rijsdam (88. Mees Adrichem); Tómas Johannessen, Thom Steenbergen, Tycho de Wit.

Scoreverloop: 13. Roede 0-1, 19. Roede 0-2, 39. PEC Zwolle 1-2, 72. PEC Zwolle 2-2, 75. Steenbergen 2-3, 90+3. PEC Zwolle 3-3.

ZATERDAG:
Ajax - AZ Onder 18 1-5 (0-3)
AZ Onder 18 overklaste Ajax. Op De Toekomst zette de ploeg van trainer Michael van Zijtveld zijn directe concurrent met 1-5 opzij. Klik hier voor het volledige wedstrijdverslag

PSV - AZ Onder 14 4-0 (2-0)
Het AZ Onder 14 van trainer Juryan Zandvliet keerde met lege handen terug van een bezoek aan De Herdgang. De Alkmaarders gingen in een wedstrijd tegen een effectief PSV met 4-0 onderuit.

De opponent uit de lichtstad was halverwege de eerste helft in een kort tijdsbestek tweemaal trefzeker. In de twintigste en 23e minuut wist PSV de trekker over te halen, waardoor AZ in de achtervolging moest.

De Alkmaarders zochten naarstig naar de aansluitingstreffer, maar zagen PSV in de slotfase verder afstand nemen. In de 65e minuut maakten zij er 3-0 van, waarna in blessuretijd ook nog een vierde doelpunt viel.

Opstelling AZ: Jaycen Duijker; Nick Perez Mutsaers (35. Jesse van Ruler / 60. Ty Tosch), Christian Simunovic (60. Perez Mutsaers), Giel Kappelhof (51. Jim Jansen), Jeano Vos (36. Senna van Elst); Merijn van Dijk, Charly van Oosterhout (51. Bliss Peters), Joey Plat; Jeremiah Oladoyinbo Ojomo, Abutalib Hamid Mohammad, Mawulom Gota-Toudji (51. Jessey Jay van der Mije).

Scoreverloop: 20. PSV 1-0, 23. PSV 2-0, 65. PSV 3-0, 70. PSV 4-0.

AZ Onder 13* - Vitesse 1-1 (1-1) (*w.n.s.) | Achtste finales KNVB Beker
AZ Onder 13 bereikte na strafschoppen ten koste van Vitesse de kwartfinales van de KNVB Beker. De ploeg van trainer Dico Blei kwam in reguliere speeltijd niet langs de Arnhemmers (1-1), maar zette hen na een reeks vanaf elf meter alsnog opzij.

De Alkmaarders waren de hele wedstrijd de bovenliggende partij. Toch was het Vitesse dat na een paar minuten de eerste kans kreeg. Jason Has bracht redding. Hierna zette AZ de dominantie ook om in kansen. Zo was Jay Rosenbaum dicht bij de openingstreffer en was kort daarna ook Dylan Nsemi gevaarlijk.

In de 22e minuut brak AZ de ban. Na een heerlijke pass van Silvijn van der Does volleerde Dinar Ait Errami de 1-0 tegen de touwen. De thuisploeg kwam verdiend aan de leiding, maar zag Vitesse tien minuten later weer langszij komen.

In de tweede helft bleef AZ aanvallen en creëerde het meerdere grote kansen. Zo ging onder meer een inzet van Musie Mesfun net naast en leverde ook een schot van Haïtem El Ghouch geen doelpunt op.

De wedstrijd kwam aan op strafschoppen. Doelman Has wist het eerste Arnhemse schot te pakken, waardoor AZ direct in het voordeel was. Beide ploegen bleven hierna foutloos. AZ kon de wedstrijd zo beslissen bij de vijfde penalty, maar die inzet werd gepakt. De daaropvolgende strafschoppen werden allemaal weer verzilverd. Pas bij de negende viel het doek voor Vitesse toen Has opnieuw een bal uit de hoek plukte. Zo bereikte AZ de volgende ronde van het bekertoernooi: 8-7.

Selectie AZ: Bentley Addai, Dinar Ait Errami, Dylan Nsemi, Erray Akkaya, Haïtem El Ghouch, Hatim Elfargoussi, Ian Shaibu, Imran Loukili, Jason Has, Jay Rosenbaum, Jip de Flart, Luca Boon, Marrouane Iklil, Musabe Iliyas Abdusalam, Musie Mesfun, Nino Dos Santos Henriques, Noah Ahannach, Sam Pijlman, Silvijn van der Does, Timo van der Schaar, Valentijn van Thiel.

Scoreverloop: 22. Ait Errami 1-0, 32. Vitesse 1-1.

PSV - AZ Onder 12 9-6 | Twin Games
Ook AZ Onder 12 wist op De Herdgang niet te winnen. De formatie van trainers Tim Appel en Ivar de Boer stond tegen PSV in drie van de vier Twin Games-blokken op voorsprong, maar gaf de wedstrijd in de laatste uit handen. Daardoor wonnen de Eindhovenaren met 9-6.

Selectie AZ: Berke Ilguy, Chevaino Kamperveen, Daniël Jonker, Dayne Spaander, De'Vaughn Hansen, Defaino Burke, Elijah Ikedia, Florian Diddens, Iwaynitchyio Asebeh, Jackson Lautenschutz, Kevin Weczera, Kyandro Noslin, Luke Duin, Milan Jonk, Milan Machielsen, Nuri Kose, Sam van Wijk, Sem Meijer, Sven Boon, Tom de Koning, Twan Wijnker, Willem den Heten.

Feyenoord - AZ Onder 11 4-11 | Twin Games
AZ Onder 11 zette in Rotterdam een knappe prestatie neer. De ploeg van trainers Dennis Zwagerman en Dimitri Jolly was op sportcomplex Varkenoord te sterk voor Feyenoord. Het Twin Games-duel eindigde in 4-11.

Selectie AZ: Arthur Metselaar, Danny van der Velde, Denn Vesseur, Jaxx Vreken, Jens List, Jolan Walsma, Jordan Bodt, Justice Riedewald, Kayden Boerleider, Kerim Bakni, Kick vander Waal, Louay Ibn Abderahim, Luca de Voogd, Mahmoud Al Darwish, Matias Bernardos, Meredith Appiah, Noah Ramazan, Riyad Ouadjou, Salim Salamat, Sky Smits, Tijn Nuijens, Tom Frederiks, Tobias Ristra, Zendé Dihalu.