Terug naar overzicht

AZ uitgeschakeld in de beker

Laatste Nieuws

07.02.2024

ROTTERDAM- Het bekeravontuur van AZ zit erop. De Alkmaarders verloren woensdagavond met 2-0 van Feyenoord, waardoor de Rotterdammers naar de halve finales gaan.

Bij AZ keerden Mathew Ryan en Yukinari Sugawara na hun avontuur op de Azië Cup terug in de basis. 

Achterstand
In de eerste helft was het Feyenoord dat de kansen had. Een poging van Calvin Stengs vanaf randje zestien vloog na een kwartier spelen over. Enkele minuten daarna dacht het Rotterdamse publiek via Gernot Trauner op voorsprong te komen, nadat de verdediger via de onderkant van de lat raak kopte. Na een VAR-ingreep werd de goal echter afgekeurd wegens buitenspel. Een schot van Stengs in de korte hoek werd knap gepakt door Ryan, maar in de 44e minuut was de doelman machteloos. Van dichtbij werkte Lutsharel Geertruida binnen voor de 1-0 ruststand. 

Tweede helft
Maarten Martens besloot het over een andere boeg te gooien en bracht voor het tweede bedrijf Kristijan Belić, Myron van Brederode en Bruno Martins Indi. AZ dook vaker voorin op, maar vaak was de laatste pass net te onzorgvuldig. In de 61e minuut kwam Ernest Poku na een goede actie naar binnen en haalde hij de trekker over. Zijn inzet ging echter naast.

Kansen
Nadat Quinten Timber net naast schoot, kwam AZ nog tot een paar toch behoorlijke kansen. Invaller Lequincio Zeefuik vond Ruben van Bommel op rechts en hij haalde hard uit. Zijn poging ging echter naast. Even later kwam opnieuw Van Bommel tot een grote kans, maar dit keer stuitte hij van dichtbij op Timon Wellenreuther. Aan de andere kant was het wel raak. Na een goede aanval tikte Bart Nieuwkoop voor open doel binnen voor de 2-0. Daarmee eindigt het bekeravontuur van AZ in Rotterdam.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN
Feyenoord - AZ 2-0 (1-0)
Kwartfinale TOTO KNVB Beker

Opstelling Feyenoord: Timon Wellenreuther; Lutsharel Geertruida, Gernot Trauner (31. Thomas Beelen), Dávid Hancko, Quilindschy Hartman; Mats Wieffer, Quinten Timber (90+4. Antoni Milambo), Calvin Stengs; Bart Nieuwkoop, Santiago Giménez (78. Ayase Ueda), Igor Paixão. 

Opstelling AZ: Mathew Ryan; Yukinari Sugawara, Alexandre Penetra (46. Bruno Martins Indi), Wouter Goes, Riechedly Bazoer (46. Kristijan Belić), David Møller Wolfe; Jordy Clasie, Sven Mijnans (46. Myron van Brederode), Dani de Wit; Ernest Poku (71. Lequincio Zeefuik), Ruben van Bommel (82. Jayden Addai). 

Scoreverloop: 44. Geertruida 1-0, 87. Nieuwkoop 2-0. 
Gele kaarten: 
Clasie, Belić (AZ), Giménez (Feyenoord). 
Scheidsrechter: 
Bas Nijhuis.
VAR: Jeroen Manschot.