Jong AZ verslaat Jong FC Utrecht in spektakelstuk

12.02.2024

UTRECHT- In een waar spektakelstuk waarin liefst vier penalty's werden toegekend heeft Jong AZ maandagavond drie punten mogen bijschrijven. Rome-Jayden Owusu-Oduro keerde een strafschop, terwijl Nick Koster eentje benutte. Ro-Zangelo Daal verzorgde de andere treffer aan Alkmaarse zijde. Het werd 1-2 in Utrecht.

Het was vanaf minuut één niet saai in Utrecht. Nadat na twee minuten Aurelio Oehlers oog in oog met Owusu-Oduro naast schoot, moest de doelman vijf minuten later wel zelf in actie komen. Hij hield van dichtbij een kopbal van Gibson Yah uit zijn doel.

Startschot
Het was het startschot van een vermakelijke eerste helft, waar na tien minuten spelen Jong AZ er snel uit was via Kees Smit. De pass van de middenvelder was echter nét te hard voor Ricuenio Kewal om binnen te kunnen tikken. Even later was een schotje van Lynden Edhart een makkelijke prooi voor Owusu-Oduro en aan de andere kant schoot Smit maar net naast nadat hij de bal ineens op de pantoffel nam. We waren pas een kwartier onderweg.

Penalty's
Nadat in de 22e minuut Wessel Kooy namens Jong FC Utrecht het aluminium raakte, zouden er twee penalty's volgen. Na een heel licht duwtje van Sem Dekkers mocht Jesse van der Haar proberen de score te openen. Owusu-Oduro maakte echter een goede redding en vervolgens mocht AZ het aan de andere kant zelf proberen. Nick Koster faalde niet en hij schoot wél binnen voor de 0-1, wat tevens de ruststand zou zijn.

Derde penalty
Het zou een wedstrijd van de penalty's worden. Jong AZ mocht in de 57e minuut opnieuw aanleggen vanaf elf meter, maar dit keer pakte Andreas Dithmer de strafschop van Koster. Jong FC Utrecht counterde heel snel, maar Edhart raakte slechts het zijnet. Kort daarop kwam de ploeg van Leeroy Echteld alsnog op 0-2. Na een goede actie van Kewal kwam de bal voor de voeten van Daal. Hij schoot in de verre hoek raak!

Vierde penalty
Het bleef penalty's regenen in Utrecht en zo werd in de 64e minuut van de wedstrijd de vierde (!) strafschop toegekend. Silas Andersen ging achter de bal staan en bracht de spanning terug in de wedstrijd: 1-2. Jong FC Utrecht werd sterker en begon een slotoffensief. Met nog een kwartier te spelen kopte Loek Postma de bal op de lijn weg, terwijl Owusu-Oduro even later een uitstekende redding van heel dichtbij maakte. Ook in de allerlaatste minuut greep de doelman uitstekend in, waardoor Jong AZ met de drie punten naar huis ging.