Terug naar overzicht

Youth League: AZ treft FC Porto

Laatste Nieuws

09.02.2024

NYON- AZ speelt in de achtste finales van de UEFA Youth League tegen FC Porto. Zo bleek vrijdag uit een loting van de UEFA in het Zwitserse Nyon. De wedstrijd wordt op 27 of 28 februari op het AFAS Trainingscomplex afgewerkt. Informatie over de definitieve speeldata volgt binnenkort.

De Alkmaarders boekten woensdag in de play-offs van het toernooi een overwinning op Atlético Madrid. Op een afgeladen AFAS Trainingscomplex werden de Spaanse hoofdstedelingen met 1-0 verslagen. FC Porto
Aanstaande tegenstander FC Porto was een groepswinnaar van het Champions League Path. De Portugezen waren onderdeel van Groep H en hielden daarin FC Barcelona, Shakthar Donetsk en Royal Antwerp FC onder zich. 

Eén wedstrijd
Titelhouder AZ heeft in het treffen met FC Porto het thuisvoordeel. Deze ronde wordt over één wedstrijd beslist. Als er na reguliere speeltijd nog geen winnaar is zullen strafschoppen voor een beslissing zorgen. Mocht AZ doorstoten naar de kwartfinales dan speelt het op 12 of 13 maart een uitduel met 1. FSV Mainz 05 of Manchester City.