Wie Wat Waar: Wijndal, Svensson, Gudmundsson

24.01.2024

ALKMAAR- In onze wekelijks rubriek Wie Wat Waar houden wij je op de hoogte van de prestaties van oud-AZ’’ers in het buitenland. Met deze week Owen Wijndal, Teun Koopmeiners en Albert Gudmundsson.

Wijndal maakte zondag zijn eerste doelpunt voor Royal Antwerp FC in de thuiswedstrijd tegen Royal Charleroi Sporting Club. Via oud-AZ'er Vincent Janssen en George Ilenikhena was de thuisploeg voor rust op voorsprong gekomen. Na ruim een uur spelen op De Bosuil maakte Wijndal op aangeven van Janssen zijn eerste goal. Een vlammend afstandsschot vloog fraai tegen de touwen. Uiteindelijk won Antwerp met 4-1.

Svensson
Svensson debuteerde dinsdag voor de Turkse topclub Beşiktaş JK. In een thuiswedstrijd trof hij direct zijn voormalige werkgever Adana Demirspor, waar ook oud-AZ’er Yusuf Barasi onder contract staat. Het duel eindigde in een 0-0 gelijkspel, waarbij Svensson in de 86e minuut werd gewisseld. Barasi kreeg vlak na rust een rode kaart. Met het punt staat Besiktas op de vierde plaats in de Turkse Süper Lig, Adana Demirspor op plek zes.Svensson speelde tot 2021 in het shirt van AZ en vertrok daarna naar Turkije.

Albert Gudmundsson
In 2022 werd Gudmundsson verkocht aan het Italiaanse Genoa CFC. Zondag werd mede dankzij de penalty van Gudmundsson de degradatiewedstrijd op bezoek bij US Salernitana gewonnen. In de 58e minuut van het Serie A-duel scoorde de IJslander vanaf de penaltystip. Voor Gudmundsson betekende de rake penalty zijn negende treffer van het seizoen in de Italiaanse competitie.