Terug naar overzicht

Van Uden maakt transfer naar AZ

AZ Vrouwen

12.06.2024

ALKMAAR- Jasmijn van Uden is de tweede aanwinst van het nieuwe seizoen voor de AZ Vrouwen. De 18-jarige middenveldster komt over van PSV, waar ze het afgelopen seizoen in het Jong-elftal actief was. Van Uden tekent een contract tot medio 2026 in het AFAS Stadion.

Van Uden startte haar voetbalcarrière bij amateurvoetbalvereniging KFC uit Koog aan de Zaan. In het seizoen 2022-2023 maakte de in Zaandam geboren speelster de overstap van KFC JO17-1 naar de beloften van PSV. Met de Eindhovenaren behaalde Van Uden afgelopen seizoen het landskampioenschap na een zege op Jong FC Utrecht Vrouwen.

Jeugdinternational
De middenveldster is ook actief als jeugdinternational van het Nederlands Elftal. Zo is Van Uden geselecteerd in de definitieve selectie van Oranje Onder 19 voor de voorbereiding op het EK, net als haar toekomstige AZ-ploeggenoten Mirte van Bentum en Karlijn Woons. In clubverband wacht Van Uden nog op haar debuut in het betaald voetbal. Bij AZ zal de middenveldster aansluiten bij het eerste elftal, wat uitkomt in de Azerion Vrouwen Eredivisie.Van Uden: 'Trots en blij'

Een bijzonder voor moment voor de Zaandammer, die terugkeert naar Noord-Holland: “Het voelt supergoed om mijn contract hier te tekenen. Ik ben erg trots en blij om weer dichter bij huis te voetballen en om bij AZ in de Eredivisie aan te sluiten.”

Nieuw hoofdstuk
"Ik denk dat ik me daar als mens, maar ook als voetballer heel erg heb kunnen ontwikkelen'' vertelt ze over haar tijd in Eindhoven. ''Ik heb veel speelminuten gemaakt en natuurlijk als hoogtepunt het kampioenschap behaald''. Met die ervaring op zak richt Van Uden nu de blik op haar toekomst in Alkmaar. “Ik heb heel veel zin in het komende seizoen en ik hoop veel speelminuten te maken bij AZ.”

Van der Gragt: ‘Technisch vaardig en veel loopvermogen’
‘’We zijn heel blij met de komst van Jasmijn’’, begint Stefanie van der Gragt, Technisch Manager van de AZ Vrouwen. ‘Ze is een jonge middenveldster die graag vooruitspeelt en met haar technische vaardigheden goed is in de kleine ruimtes. Daarnaast heeft ze veel loopvermogen en zorgt ze voor creativiteit. Jasmijn is een goede toevoeging aan de AZ Vrouwen-selectie.’’