Terug naar overzicht

Vangelis Pavlidis: Made in Greece

AZ 1

03.06.2024

ALKMAAR- Vangelis Pavlidis werd het afgelopen seizoen met 29 doelpunten gedeeld topscorer van de Eredivisie. De Griekse superspits verbrak verschillende records en beleefde zijn beste jaar tot nu toe in zijn voetbalcarrière. Een mooie volgende stap lonkt voor Pavlidis. In de documentaire 'Vangelis Pavlidis: Made in Greece', wordt Pavlidis gevolgd in de strijd om de topscorerstitel, maar leren we de Griek door een reis naar geboorteplaats Thessaloniki vooral beter kennen als mens.

Op 21 november 1998 werd Vangelis Pavlidis geboren in de Griekse stad Thessaloniki, de plek waar het voor hem allemaal begon. In deze documentaire zien we waar Pavlidis is opgegroeid, blikken we terug op zijn jeugd en ontdekken we hoe hij zich heeft ontwikkeld tot de mens en voetballer die hij nu is.

Van Thessaloniki naar Alkmaar
Pavlidis tekende op 9 juli 2021 zijn contract bij AZ. De Griekse doelpuntenmaker werd overgenomen van het Tilburgse Willem II en heeft daarvoor ook een aantal seizoenen in Duitsland doorgebracht bij VfL Bochum en Borussia Dortmund. Het afgelopen seizoen kende Pavlidis een geweldig jaar bij AZ en eindigde hij met 29 goals als gedeeld topscorer van de Eredivisie. In 'Vangelis Pavlidis: Made in Greece' vertelt de centrumspits over zijn strijd om de topscorerstitel en wat dit voor hem betekent.

Te zien op ESPN
De documentaire 'Vangelis Pavlidis: Made in Greece' wordt uitgezonden op dinsdag 4 juni om 20:00 uur op het open kanaal van ESPN.