AZ Jeugd: Onder 14 bereikt bekerfinale

Jeugdopleiding

21.03.2024

ZAANSTAD- De AZ Jeugdopleiding kende een speelronde met wisselende resultaten. Zo boekte AZ Onder 18 een monsterzege, versloeg koploper AZ Onder 13 tegenstander PSV en pakte ook AZ Onder 17 belangrijke punten. Ook speelden twee teams gelijk en ging één duel verloren. Midweeks werd ook nog gevoetbald. In één van die duels bereikte AZ Onder 14 de finale van de KNVB Beker.

WOENSDAG:
PEC Zwolle - AZ Onder 14 | 0-8 (0-3) | Halve finales KNVB Beker
AZ Onder 14 heeft woensdag de finale van de KNVB Beker bereikt. De ploeg van trainer Juryan Zandvliet was in de halve eindstrijd met ruime cijfers te sterk voor PEC Zwolle. Op Sportpark Be Quick '28 werd het liefst 0-8.

De Alkmaarse doelpuntenmachine ging vanaf de 23e minuut lopen toen Abutalib Hamid Mohammad de ban brak. Daarna liep AZ door goals van Merijn van Dijk en nogmaals Hamid Mohammad snel uit naar 0-3.

Het Zwolse verzet werd kort na de pauze gebroken toen Nick Perez Mutsaers er 0-4 van maakte. AZ was hierna nog viermaal trefzeker. Hamid Mohammad maakte de 0-5 en daarna volgde de 0-6 van Jessey Jay van der Mije. In de slotfase maakten Willem Schuit en Bliss Peters de zevende en achtste goal.

In de finale - waarvan de speeldatum nog niet bekend is - staat AZ tegenover FC Volendam of Excelsior Rotterdam. Die ploegen werken zaterdag 30 maart hun onderlinge strijd af.

Opstelling AZ: Jaycen Duijcker (59. Jason Has); Christian Simunovic (48. Jesse van Ruler), Henk Schuit, Giel Kappelhof (56. Willem Schuit), Nick Perez Mutsaers (56. Jeano Vos); Jim Jansen, Merijn van Dijk, Senna van Elst; Abutalib Hamid Mohammad (48. Jessey Jay van der Mije), Charly van Oosterhout (48. Musabe Iliyas Abdusalam), Mawulom Gota-Toudji (56. Bliss Peters).

Scoreverloop: 23. Hamid Mohammad 0-1, 24. Van Dijk 0-2, 27. Hamid Mohammad 0-3, 38. Perez Mutsaers 0-4, 45. Hamid Mohammad 0-5, 52. Van der Mije 0-6, 60. Willem Schuit 0-7, 63. Peters 0-8.

AZ Onder 12 - Ajax | 4-7 (Twin Games)
Het is AZ Onder 12 woensdag niet gelukt Ajax in een midweeks competitieduel te verslaan. De ploeg van trainers Tim Appel en Ivar de Boer legde tegen de Amsterdammers een goede partij op de mat, maar trok uiteindelijk aan het kortste eind: 4-7.

Selectie AZ: Berke Ilguy, Chevaino Kamperveen, Daniël Jonker, Dayne Spaander, De'Vaughn Hansen, Defaino Burke, Elijah Ikedia, Florian Diddens, Iwaynitchyio Asebeh, Jackson Lautenschutz, Kevin Weczera, Kyandro Noslin, Luke Duin, Milan Jonk, Milan Machielsen, Nuri Kose, Sam van Wijk, Sem Meijer, Sven Boon, Tom de Koning, Twan Wijnker, Willem den Heten.

ZATERDAG:
AZ Onder 18 - Willem II | 7-0 (6-0)

AZ Onder 18 liet zaterdag weinig heel van Willem II. De ploeg van trainer Michael van Zijtveld kwam in de eerste helft van het competitieduel al op een 6-0 voorsprong. Na de pauze kwam daar nog een goal bij: 7-0. Klik hier voor het volledige wedstrijdverslag

ADO Den Haag - AZ Onder 17 | 1-2 (1-1)
Het AZ Onder 17 van trainer Tim Roest heeft weer aansluiting met de bovenste plaatsen gevonden. Op bezoek bij ADO Den Haag boekte de ploeg een 1-2 overwinning.

De Alkmaarders kenden op Sportpark De Aftrap een ijzersterke start, want al na twee minuten bolde het net. Melle Roede gaf de bal mee aan Tycho de Wit, waarna laatstgenoemde met succes uithaalde: 0-1. Halverwege de eerste helft deed ADO echter iets terug, waardoor de ploegen weer op gelijke hoogte stonden.

Na de onderbreking ging AZ verder met zijn jacht op drie punten en was daarin succesvol. In de 52e minuut namen de AZ'ers opnieuw de leiding. Ditmaal was het De Wit die Roede een wederdienst leverde met een assist en zijn teamgenoot daarmee op het scoreformulier hielp: 1-2. Die tweede goal bleek genoeg voor de zege.

Opstelling AZ: Christiaan Gaander; Kiani Inge, Kevin Van Ouytsel, Finn Larooi, Saviola Saffoe; Elias Hazir, Melle Roede, Julian van Rijsdam; Kenzo Riedewald (71. Hessel de Wit), Thom Steenbergen, Tycho de Wit.

Scoreverloop: 2. De Wit 0-1, 23. ADO Den Haag 1-1, 52. Roede 1-2.

Teamfoto AZO17

AZ Onder 15 - Feyenoord | 0-0 (0-0)
AZ Onder 15 speelde zaterdagmiddag gelijk tegen Feyenoord. Op het AFAS Trainingscomplex slaagden beide ploegen er niet in om de score te openen en eindigde het duel in 0-0.

De wedstrijd kende een evenwichtige eerste helft waarin beide teams aan elkaar gewaagd waren. Dit resulteerde in veel duels, maar weinig kansen. De thuisploeg wist voor rust tweemaal gevaar te stichtten uit corners genomen door Ties Kemna. Verdediger Janoa Elias kon echter net niet goed uithalen en een volgende hoekschop werd naast het doel gekopt door Nuur Mahamed Ahmed. Aan de andere kant waren de Rotterdammers één keer gevaarlijk met een poging van afstand van Gian-Luca Aserie. Zijn schot ging naast. Beide elftallen zochten vervolgens de kleedkamers op met 0-0 op het scorebord.

In de tweede helft was het spelbeeld hetzelfde: een strijdlustig duel waarin de kansen schaars waren. Tien minuten voor tijd wisten beide teams echter toch tot kansen te komen. AZ-invaller Taecke van Dam van Isselt haalde uit nadat een voorzet door de bezoekers niet goed kon worden weggewerkt. De poging van de middenvelder werd echter gestopt door Feyenoord-keeper Duron van Bennekom. Even later verraste Cas Klop met een indraaiende corner, maar ook nu was Van Bennekom alert. In de slotminuten wist ook Quenten Attigah zich te onderscheiden. De AZ-doelman had een geweldige reflex in huis op een poging van dichtbij. Zo bleven de goals uit en eindigde het duel in een doelpuntloos gelijkspel.

Opstelling AZ: Quenten Attigah; Job Tiebie (61. Christian Goring), Janoa Elias, Aebe Morel, Lars Boer (64. Dante Blankendaal); Milo Kadyla, Donny van der Lijcke (41. Dex Klaverdijk), Cas Klop; Ties Kemna (41. Taecke van Dam van Isselt), Nuur Mahamed Ahmed, Jahmael Ampofo (73. Ties Kemna).

Scoreverloop: -

AZO15 - Feyenoord

NAC Breda - AZ Onder 14 | 2-2 (2-0)
AZ Onder 14 hield één punt over aan de confrontatie met NAC Breda. Op Sportpark Heksenwiel kwamen beide ploegen tweemaal tot scoren en eindigde het duel in 2-2.

Ondanks een goed begin keken de Alkmaarders binnen het kwartier tegen een 2-0 achterstand aan. De thuisploeg was twee keer trefzeker vanuit de omschakeling. AZ kwam vervolgens tot een aantal serieuze pogingen, met onder anderen Charly van Oosterhout. Na een uitbraak ging de spits alleen op de keeper af, maar slaagde hij er niet in de kans te verzilveren.

In de tweede helft schoot het team van Juryan Zandvliet uit de startblokken. Invaller Jessey Jay van der Mije zorgde vlak na rust voor de aansluitingstreffer en schoot een minuut later ook de gelijkmaker tegen de touwen.

De bezoekers uit Alkmaar waren ook na de gelijkmaker de betere partij en gingen op zoek naar de winst. Even leek Van der Mije zijn hattrick compleet te maken en de bezoekers op voorsprong te schieten. Met een mooie lob wist hij de Bredaase doelman te verschalken, maar zijn poging belandde op de lat. Middenvelder Joey Plat was eveneens dichtbij een doelpunt, maar ook hij raakte het aluminium. De winnende treffer bleef echter uit en zo moest AZ genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel.

Opstelling AZ: Jaycen Duijker; Christian Simunovic (56. Jesse Ruler), Henk Schuit, Giel Kappelhof, Jeano Vos; Merijn van Dijk, Senna van Elst (36. Joey Plat / 58. Jim Jansen), Jim Jansen (36. Jessey Jay van der Mije); Abutalib Hamid Mohammad, Charly van Oosterhout, Mawulom Gota-Toudji (56. Bliss Peters).

Scoreverloop: 7. NAC Breda 1-0, 13. NAC Breda 2-0, 40. Van der Mije 2-1, 41. Van der Mije 2-2.

AZ Onder 13 - PSV | 3-1 (2-0)
Koploper AZ Onder 13 bond zaterdag ook PSV aan de zegekar. De ploeg van trainer Dico Blei was op het AFAS Trainingscomplex met 3-1 te sterk voor de Eindhovenaren.

Direct vanaf het eerste fluitsignaal was het één en al AZ. De thuisploeg zette hoog druk op de Brabanders en binnen vier minuten was het raak. Hatim Elfargoussi ontving de bal in het strafschopgebied, wipte de bal fraai over zijn directe tegenstander heen en schoof de bal vervolgens knap langs de PSV-goalie: 1-0.

Nog geen minuut later zag spits Dinar Ait Errami zijn poging van afstand op de lat terecht komen. De bezoekers kwamen nauwelijks aan voetballen toe en de kansen bleven komen voor AZ. Zo waren Elfargoussi, Musabe Iliyas Abdusalam en Dylan Nsemi allen dichtbij een doelpunt. Vlak voor rust sloeg zorgde Ait Errami alsnog voor een verdubbeling van de marge. De aanvaller tikte bij de eerste paal een voorzet van Musie Mesfun binnen.

Na de pauze kwam PSV met een strafschop dichterbij, maar zorgde AZ in de 54e minuut voor de beslissing. Na een steekpass van Elfargoussi kwam Mesfun langs de PSV-defensie en schoot hij de 3-1 diagonaal tegen de touwen. In de slotfase van het duel was ook Jip de Flart nog dichtbij een treffer. Op aangeven van Mesfun schoot De Flart de bal tegen de paal. Zo kwam de vierde Alkmaarse treffer niet en bleef het bij 3-1.

Selectie AZ: Bentley Addai, Dinar Ait Errami, Dylan Nsemi, Erray Akkaya, Haïtem El Ghouch, Hatim Elfargoussi, Ian Shaibu, Imran Loukili, Jason Has, Jay Rosenbaum, Jip de Flart, Luca Boon, Marrouane Iklil, Musabe Iliyas Abdusalam, Musie Mesfun, Nino Dos Santos Henriques, Noah Ahannach, Sam Pijlman, Silvijn van der Does, Timo van der Schaar, Valentijn van Thiel.

Scoreverloop: 4. Elfargoussi 1-0, 35. Ait Errami 2-0, 48. PSV 2-1 (pen.), 54. Mesfun 3-1.

AZO13-PSV

sc Heerenveen - AZ Onder 12 | 6-12 en 1-5
De Alkmaarse Onder 12-selectie was in twee spelvormen te sterk voor sc Heerenveen. De ploeg van trainer Tim Appel en Ivar de Boer boekte eerst in drie Twin Games-blokken een 6-12 zege. Daarna speelden de ploegen nog twee blokken op groot veld en ook daarin was AZ de sterkere partij: 1-5.

PSV - AZ Onder 11 | 9-7 (Twin Games)
De jongste AZ'ers leden op bezoek bij PSV een nederlaag. Het Twin Games-duel op De Herdgang was een gelijk opgaande strijd, maar de Brabanders trokken over vijf blokken met 9-7 aan het langste eind.

Selectie AZ: Arthur Metselaar, Danny van der Velde, Denn Vesseur, Jaxx Vreken, Jens List, Jolan Walsma, Jordan Bodt, Justice Riedewald, Kayden Boerleider, Kerim Bakni, Kick vander Waal, Louay Ibn Abderahim, Luca de Voogd, Matias Bernardos, Meredith Appiah, Noah Ramazan, Riyad Ouadjou, Salim Salamat, Sky Smits, Tijn Nuijens, Tom Frederiks, Tobias Ristra, Zendé Dihalu.