Zevenklapper AZ Onder 18 tegen Willem II

16.03.2024

ZAANSTAD- AZ Onder 18 kreeg zaterdag tegen Willem II het publiek veelvuldig op de banken. De ploeg van trainer Michael van Zijtveld kwam in de eerste helft van het competitieduel al op een 6-0 voorsprong. Na de pauze kwam daar nog een goal bij: 7-0.

De thuisploeg nam in de eerste helft al snel afstand van de Tricolores. In de achtste minuut haalde Anthony Smits al de trekker. Zeven minuten later werd het ook 2-0. Willem II kreeg een Alkmaarse hoekschop niet weggewerkt, waarna Kasper Boogaard van dichtbij kon uithalen.

Kapbeweging
AZ bleef hierna uiterst effectief met zijn kansen omgaan. Zo bracht Smits het scorebord in de 21e minuut weer in beweging toen hij zijn tweede en de derde voor AZ maakte. Twee minuten daarna werd het vervolgens al 4-0. Elijah Dijkstra kwam op de linkerflank met een kapbeweging langs zijn tegenstander en schoot in de verre hoek raak.

Door de benen
Voor de pauze zou AZ nog tweemaal scoren. Lev Lenssen was in de 35e minuut het eindstation van een korte corner. De middenvelder speelde een verdediger door de benen en drukte vervolgens af: 5-0. Op slag van rust maakte Yoël van den Ban de zesde. Dijkstra kwam andermaal langs zijn tegenstander, zette voor en zag Van den Ban scoren: 6-0.

Flinke kansen
Na de pauze werd het nog 7-0 door een fraaie treffer van Van den Ban. AZ kreeg in de slotfase nog een serie flinke kansen, maar het bleef bij zeven goals.

AZ Onder 18 - Willem II 7-0 (6-0)

Opstelling AZ: Tristan Kuijsten; Elijah Dijkstra; Rayan Atikallah (60. Joeri Oud), Mathijs Menu, Jesper Zwart; Kasper Boogaard, Julian Oerip (60. Rio Robbemond), Lev Lenssen; Anthony Smits, Yoël van den Ban (75. Bohdan Budko), Wassim Bouziane (60. Deacon van der Klaauw).

Scoreverloop: 8. Smits 1-0, 15. Boogaard 2-0, 21. Smits 3-0, 23. Dijkstra 4-0, 35. Lenssen 5-0, 44. Van den Ban 6-0, 67. Van den Ban 7-0.