Terug naar overzicht

AZ Jeugd: Onder 17 naar halve finales KNVB Beker

Jeugdopleiding

12.03.2024

ZAANSTAD- Van de acht AZ Jeugd-teams die zaterdag in actie kwamen boekten zes een overwinning. AZ Onder 13 haalde uit bij Feyenoord, Onder 16 won bij Ajax en Onder 12 legde PSV over de knie. Ook werden Sparta Rotterdam en Vitesse geklopt.

DINSDAG:
Alphense Boys - AZ Onder 17 1-4 (0-2) | Kwartfinales KNVB Beker
AZ Onder 17 heeft dinsdag de halve finales van de KNVB Beker bereikt. De ploeg van trainer Tim Roest boekte op bezoek bij Alphense Boys een overtuigende bekerzege: 1-4. 

De Alkmaarders wisten in de 31e minuut de ban te breken. Tycho de Wit werd door Kiani Inge in stelling gebracht en haalde de trekker over. Vlak voor rust werd de marge door Thom Steenbergen verdubbeld. De spits schoot binnen na voorbereidend werk van Iain de Jongh. 

Na de pauze nam AZ verder afstand na een treffer van Nigel Fraenk en kort daarna een eigen goal van Alphense Boys: 0-4. De thuisploeg uit Alphen aan den Rijn maakte in de slotfase nog de 1-4, maar wist het geenszins spannend te maken. 

Opstelling AZ: Finn Molenaar; Kiani Inge (60. Marios Mylopoulos), Finn Larooi (55. Mees Adrichem), Iain de Jongh (55. Kevin Van Ouytsel), Saviola Saffoe (60. Jaden Walden); Elias Hazir (46. Jesse Larooi), Hessel de Wit, Julian van Rijsdam; Nigel Fraenk (55. Kenzo Riedewald), Thom Steenbergen, Tycho de Wit. 

Scoreverloop: 31. Tycho de Wit 0-1, 43. Steenbergen 0-2, 52. Fraenk 0-3, 57. Alphense Boys 0-4 (e.d.), 85. Alphense Boys 1-4. 

ZATERDAG:
FC Utrecht - AZ Onder 18 0-0 (0-0)
AZ Onder 18 is zaterdag niet langs FC Utrecht gekomen. De ploeg van trainer Michael van Zijtveld kwam op Sportcomplex Zoudenbalch niet tot scoren, maar wist tegelijk wel de schade beperkt te houden: 0-0. Klik hier voor het volledige verslag

AZ Onder 17 - FC Utrecht 2-1 (1-0)
AZ Onder 17 boekte een belangrijke overwinning op FC Utrecht. De formatie van Tim Roest was in eigen huis met 2-1 te sterk voor de Domstedelingen. 

De AZ'ers kwamen in de openingsfase al tot enkele kansen en namen in de 25e minuut de leiding. Het was Tycho de Wit die de eerste treffer voor zijn rekening nam. De thuisploeg kreeg hierna snel kansen de marge te vergroten. Zo werd een afstandspoging van Melle Roede gekeerd en schoot de middenvelder niet veel later van korte afstand op de keeper. Ook een kans voor Kiani Inge kende daarna hetzelfde lot, nadat hij door Roede vrij voor de keeper werd gezet. 

Na de pauze deed FC Utrecht iets terug en kwam het in de zestigste minuut op gelijke hoogte. AZ moest zo weer aan de bak en kwam in de 73e minuut tot scoren. Roede maakte in de Utrechtste zestien een actie en werd door de verdedigers gevloerd. De scheidsrechter wees naar de stip, waarna Kiani Inge de 2-1 tegen de touwen schoot. 

In het restant van de speeltijd kreeg AZ nog enkele kansen het duel te beslissen, maar had het uiteindelijk aan twee goals genoeg voor drie punten. 

Opstelling AZ: Christian Gaander; Kiani Inge, Kevin Van Ouytsel, Finn Larooi, Saviola Saffoe; Elias Hazir, Melle Roede, Julian van Rijsdam; Kenzo Riedewald, Thom Steenbergen (70. Hessel de Wit), Tycho de Wit. 

Scoreverloop: 25. De Wit 1-0, 60. FC Utrecht 1-1, 73. Inge 2-1 (pen.). 

Ajax - AZ Onder 16 2-4 (0-2)
AZ Onder 16 sloeg een belangrijke slag in de race om de voorjaarstitel. De ploeg van trainer Nick van der Velden was op De Toekomst met 2-4 te sterk voor concurrent Ajax. 

In de hoofdstad zorgde Quincy Lede na ruim een kwartier voor een Alkmaarse voorsprong. Op slag van rust werd die marge verdubbeld door Chavarello Hellings, waardoor AZ met een uitstekend gevoel de kleedkamers opzocht. Na de pauze waren het opnieuw de bezoekers die uithaalden. Hellings maakte na ruim een uur de derde voor AZ en kort daarna volgde ook de vierde goal. Die kwam op naam van Derryl Hupsel. 

Ajax kroop in de laatste minuten nog iets dichterbij door twee keer te scoren, maar de overwinning kwam voor AZ geen moment in gevaar. 

Opstelling AZ: Nick Homan; Latrell Aken, Calvin Carrilho, Quincy Lede, Jayden Hart Perez (72. Eliav Adjedj); Yordi van der Velde (65. Onne de Flart), Adam Ouaziz (72. Luca Scorsolini), Julian Sijbrands (65. Massimiliano Frassino); Derryl Hupsel (65. Gijs Groot), Chavarello Hellings (77. Damian Dickhaut), Rayan Zekri. 

Scoreverloop: 19. Lede 0-1, 40. Hellings 0-2, 60. Hellings 0-3, 63. Hupsel 0-4, 76. Ajax 1-4, 78. Ajax 2-4. 

Sparta Rotterdam - AZ Onder 15 1-2 (0-2)
AZ Onder 15 boekte een zege op Sparta Rotterdam. De ploeg van trainer Sander Veraart was op Sportpark Thurlede met 1-2 te sterk voor De Kasteelheren

Na ruim een kwartier wist AZ de ban te breken toen Donny van der Lijcke door Cas Klop in stelling werd gebracht. De kersvers jeugdinternational haalde de trekker over en zette AZ op voorsprong. De Alkmaarders namen een paar minuten later verder afstand toen Jahmael Ampofo de 0-2 produceerde. 

AZ controleerde de wedstrijd en had onder meer met kansen voor Klop en Van der Lijcke nog verder afstand kunnen nemen. Beide inzetten eindigden echter tegen de paal. In de 59e minuut wist Sparta het duel weer enigszins spannend te maken, maar verder dan 1-2 kwamen de Rotterdammers niet. Zo kon AZ het volle pond pakken. 

Opstelling AZ: Quenten Attigah; Job Tiebie (41. Christian Goring), Janoa Elias, Aebe Morel, Lars Boer; Cas Jongeneelen, Donny van der Lijcke, Cas Klop; Ties Kemna (58. Taecke van Dam van Isselt), Nuur Mahamed Ahmed, Jahmael Ampofo (69. Dante Blankendaal). 

Scoreverloop: 18. Van der Lijcke 0-1, 23. Ampofo 0-2, 59. Sparta Rotterdam 1-2. 

AZ Onder 14 - Vitesse 5-0 (2-0)
Het AZ Onder 14 van trainer Juryan Zandvliet bond Vitesse aan de zegekar. Op het AFAS Trainingscomplex kwam de thuisploeg voor rust al op een 2-0 voorsprong en bouwde dat na de onderbreking uit naar 5-0. 

AZ nam halverwege de eerste helft met twee kort opeenvolgende goals afstand van de Arnhemmers. Charly van Oosterhout opende in de negentiende minuut de score en wist de marge een minuut later al te verdubbelen. 

Kort na de thee toonde AZ zich andermaal effectief. In de 36e minuut zette Henk Schuit zijn ploeg op 3-0, waarna Abutalib Hamid Mohammad met een dubbelslag 4-0 en 5-0 ervan maakte. Bij die score bleef het ook, waardoor AZ blijft meedoen in de titelstrijd. 

Opstelling AZ: Jaycen Duijker; Christian Simunovic (59. Jeano Vos), Henk Schuit, Giel Kappelhof, Nick Perez Mutsaers (62. Ty Tosch); Jim Jansen Merijn van Dijk, Senna van Elst (50. Bliss Peters); Abutalib Hamid Mohammad, Charly van Oosterhout, Mawulom Gota-Toudji (50. Jessey Jay van der Mije). 

Scoreverloop: 19. Van Oosterhout 1-0, 20. Van Oosterhout 2-0 36. Schuit 3-0, 43. Hamid Mohammad 4-0, 48. Hamid Mohammad 5-0. 

Feyenoord - AZ Onder 13 1-8 (1-4)
Een bezoek aan Rotterdam leverde AZ Onder 13 een knappe driepunter op. De ploeg - zaterdag bij afwezigheid van trainer Dico Blei onder leiding van Sander Veraart - boekte op Varkenoord een 1-8 overwinning op Feyenoord. 

De Alkmaarders kenden een vliegende start want al na 25 seconden werd de trekker overgehaald. Musabe Iliyas Abdusalam bracht Dinar Ait Errami in stelling en laatstgenoemde scoorde direct. De aanvaller was twee minuten later ook verantwoordelijk voor de 0-2, die hij maakte op aangeven van Silvijn van der Does. In de zeven daaropvolgende minuten vielen vervolgens ook de 0-3 en 0-4. Die kwamen op naam van Noah Ahannach en Musie Mesfun. 

Feyenoord deed in de veertiende minuut wat terug, maar na de pauze zette AZ weer een tandje bij. Binnen tien minuten liepen de bezoekers van 1-4 uit naar 1-7. Zo maakte Van der Does al snel de vijfde goal, kwam de zesde op naam van Marrouane Iklil en zorgde Haïtem El Ghouch voor de zevende. In de laatste twintig minuten liep AZ nog uit naar 1-8 en dat bleek ook de eindstand. Die kwam op naam van Bentley Addai. 

Selectie AZ: Bentley Addai, Dinar Ait Errami, Dylan Nsemi, Erray Akkaya, Haïtem El Ghouch, Hatim Elfargoussi, Ian Shaibu, Imran Loukili, Jason Has, Jay Rosenbaum, Jip de Flart, Luca Boon, Marrouane Iklil, Musabe Iliyas Abdusalam, Musie Mesfun, Nino Dos Santos Henriques, Noah Ahannach, Sam Pijlman, Silvijn van der Does, Timo van der Schaar, Valentijn van Thiel.

Scoreverloop: 1. Ait Errami 0-1, 3. Ait Errami 0-2, 5. Ahannach 0-3, 10. Mesfun 0-4, 14. Feyenoord 1-4, 37. Van der Does 1-5, 40. Iklil 1-6, 42. El Ghouch 1-7, 51. Addai 1-8. 

AZ Onder 12 - PSV 13-3 | Twin Games
AZ's Onder 12-selectie was met ruime cijfers te sterk voor PSV. De ploeg van trainers Ivar de Boer en Tim Appel was het hele Twin Games-duel de betere partij en met 13-3.  

Selectie AZ: Berke Ilguy, Chevaino Kamperveen, Daniël Jonker, Dayne Spaander, De'Vaughn Hansen, Defaino Burke, Elijah Ikedia, Florian Diddens, Iwaynitchyio Asebeh, Jackson Lautenschutz, Kevin Weczera, Kyandro Noslin, Luke Duin, Milan Jonk, Milan Machielsen, Nuri Kose, Sam van Wijk, Sem Meijer, Sven Boon, Tom de Koning, Twan Wijnker, Willem den Heten.

AZ Onder 11 - Feyenoord 9-14 | Twin Games
Het is AZ Onder 11 niet gelukt Feyenoord te verslaan. De ploeg van trainer Dennis Zwagerman en Dimitri Jolly maakte tegen de Rotterdammers een spannende en gelijkopgaande wedstrijd ervan, maar trok uiteindelijk aan het kortste eind: 9-14. 

Selectie AZ: Arthur Metselaar, Danny van der Velde, Denn Vesseur, Jaxx Vreken, Jens List, Jolan Walsma, Jordan Bodt, Justice Riedewald, Kayden Boerleider, Kerim Bakni, Kick vander Waal, Louay Ibn Abderahim, Luca de Voogd, Matias Bernardos, Meredith Appiah, Noah Ramazan, Riyad Ouadjou, Salim Salamat, Sky Smits, Tijn Nuijens, Tom Frederiks, Tobias Ristra, Zendé Dihalu.