Terug naar overzicht

Eerste AZ-contract voor Van Bentum

AZ Vrouwen

14.03.2024

ALKMAAR- Mirte van Bentum heeft haar eerste profcontract bij AZ getekend. In het AFAS Stadion zette de AZ Vrouwen-speelster donderdagmiddag haar handtekening onder een verbintenis tot medio 2027.

Van Bentum kwam vorige seizoen over van VV Alkmaar, de club die door AZ werd vervangen in de Azerion Vrouwen Eredivisie. In het eerst elftal van de AZ Vrouwen kan de zeventienjarige regelmatig rekenen op speelminuten.

mvbbb

Officieel debuut 
Op 15 september 2023 maakte Van Bentum haar officiële debuut in het betaald voetbal bij AZ in een 0-1 uitzege op sc Heerenveen. In het huidige seizoen speelde de middenveldster al dertien van de zestien competitiewedstrijden in de Azerion Vrouwen Eredivisie. 

Van Bentum: 'De AZ visie eigen gemaakt'
''Ik ben super blij dat AZ mij deze kans geeft'', vertelt Van Bentum. ''Binnen AZ zie ik veel ontwikkeling en ik leer hier veel. Op mijn eerste dag kwam ik direct in aanraking met de AZ-visie en de manier van spelen van deze club. Dit was geheel nieuw voor me, maar inmiddels heb ik deze visie een beetje eigen gemaakt.''

Mirte van Bentum vs Feyenoord
Van Bentum in actie tegen Feyenoord Vrouwen. Foto: Soccrates Images

Vaste waarde
De zeventienjarige middenveldster geeft aan trots te zijn op de manier waarop de AZ Vrouwen zich ontwikkelen en spreekt ook haar eigen ambitie uit. ''Als je kijkt naar onze eerste wedstrijd tegen Excelsior in vergelijking met afgelopen zaterdag tegen Fortuna Sittard, dan is er zoveel verbeterd. Als team worden we steeds beter en het liefst doen we met AZ zo snel mogelijk bovenin mee. Mijn persoonlijke doel is om een vaste waarde te zijn bij de AZ Vrouwen'', aldus Van Bentum.

Van der Gragt: 'Tevreden over ontwikkeling'
''Mirte is een jonge, zeer talentvolle middenveldster.'', begint Technisch Manager van AZ Vrouwen Stefanie van der Gragt. ''We zijn erg tevreden over de ontwikkeling die ze het afgelopen half jaar heeft doorgemaakt en we zien Mirte als een speelster die we de komende seizoenen bij AZ goed kunnen gebruiken.''

mvbxsvdg