Terug naar overzicht

AZ Vrouwen houden punt over aan duel met FC Utrecht

Laatste Nieuws

03.03.2024

ZAANSTAD- De AZ Vrouwen hielden slechts één punt over aan de confrontatie met FC Utrecht. Op het AFAS Trainingscomplex creëerden de Alkmaarders genoeg kansen, maar slaagden zij er niet in de score te openen. Het duel eindigde zoals het begon: 0-0.

AZ-trainer Wouter de Vogel voerde drie wijzigingen door ten opzichte van de bekerwedstrijd tegen FC Twente. Zo keerde Maudy Stoop terug in het centrum van de verdediging en startte Desiree van Lunteren in de voorhoede. Hierdoor kwam er op het middenveld een plekje vrij voor Annemiek Kruijthof.

Grote kans AZ
De wedstrijd kende een bedrijvige openingsfase waarin beide ploegen nadrukkelijk de aanval zochten. Na een klein kwartier spelen was de eerste grote mogelijkheid voor AZ. Verdedigster Karlijn Woons gaf een lange, diepe bal voorbij de Utrechtse defensie en bereikte Robin Blom. De linksback probeerde keepster Febe Copier te verschalken met een bekeken lob, maar de sluitpost pakte de inzet.

Bezoekers Utrecht
Aan de andere kant kwam het eerste wapenfeit van de bezoekers uit een vrije trap. Amber Visscher nam een aanloop en schoot de bal net naast het Alkmaarse doel. Even later moest AZ-keepster Femke Liefting wel in actie komen nadat diezelfde Visscher rechtstreeks vanuit een corner probeerde te scoren.

Rusten met 0-0
AZ was vervolgens tot aan de rust de betere ploeg en zette hoog druk op FC Utrecht. Dit resulteerde in een kans voor Van Lunteren na een goede pass van Manique de Vette, maar de aanvoerster zag haar inzet van dichtbij worden gestopt door Copier. Beide ploegen zochten de kleedkamers op met een 0-0 tussenstand.

Op de paal
Aan het begin van de tweede helft diende zich opnieuw een grote kans aan voor de thuisploeg. Een goede dieptepass van Floor Spaan bracht Romaissa Boukakar één-op-één met Copier. De Marokkaans international tikte de bal voorbij de Utrechtse sluitpost, maar de bal trof de paal. Vijf minuten later werden de Alkmaarders opnieuw gevaarlijk, ditmaal via een vrije trap van Van Lunteren. Copier had op deze inzet echter wel een antwoord.

Kans na balverlies
Ondanks een dominanter AZ kwamen ook de bezoekers eveneens dichtbij een treffer. Na balverlies van de Alkmaarse defensie kreeg invalster Senne van de Velde een opgelezen kans, maar ook zij slaagde er niet in de score te openen.

Opnieuw dichtbij een goal
Een kwartier voor tijd leek daar eindelijk de openingstreffer. Spaan brak door en had Boukakar bij zich. De spits kapte haar directe tegenstander uit en ging voor een schot richting de verre hoek. Keepster Copier bracht ternauwernood redding en de bal bleef liggen. Boukakar leek de rebound vervolgens van dichtbij op een leeg doel binnen te werken, maar de buitenspeelster zag haar inzet in het zijnet verdwijnen. Zo bleven de doelpunten uit en was de score na iets meer dan negentig minuten spelen onveranderd: 0-0

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Vrouwen - FC Utrecht 0-0 (0-0)
Azerion Vrouwen Eredivisie

Opstelling AZ Vrouwen: Femke Liefting; Camie Mol, Karlijn Woons, Maudy Stoop, Robin Blom; Annemiek Kruijthof (70. Bo op de Weegh), Manique de Vette (70. Mirte Van Bentum), Isa Colin; Romaissa Boukakar (85. Sanne Peereboom), Floor Spaan (85. Yaël Mollink), Desiree van Lunteren.

Opstelling FC Utrecht Vrouwen: Febe Copier; Ilse van der Zanden, Lena Mahieu, Amber Visscher; Marthe Munsterman, Eshly Bakker, Joni Paliama (76. Femke Prins), Elisha Kruize (63. Senne van de Velde); Tami Groenendijk (76. Dieke van Straten), Sam de Jong, Lot Annemarie de Keijzer (90. Dina Haizoen).

Scoreverloop: -
Gele Kaarten: De Vette, Kruijthof, Van Lunteren (AZ), Mahieu (FC Utrecht)
Rode Kaarten: -
Scheidsrechter: Sterre Bijlsma

Tekst: AZ Media / Maxime Ledentu
Foto's: Soccrates Images