ZAANSTAD- Jong AZ krijgt vrijdag bezoek uit Friesland. De ploeg van trainer Leeroy Echteld neemt het dan in eigen huis op tegen SC Cambuur. De aftrap op het AFAS Trainingscomplex is om 20:00 uur.

De Alkmaarse beloften gingen maandag onderuit bij Helmond Sport. In het GS Staalwerken Stadion wisten de Brabanders op een 3-0 voorsprong te komen. Jong AZ deed in de slotfase nog wat terug, maar kwam niet in de buurt van een comeback

 

 

De Jong, Breij en Bergsma
Bij SC Cambuur staan drie spelers onder contract met een verleden bij AZ. Fedde de Jong is degene die het meest recent de overstap naar Leeuwarden maakte. De middenvelder uit Uitgeest maakte sinds 2016 deel uit van de AZ Jeugdopleiding. Bij AZ won hij onder meer de UEFA Youth League en debuteerde hij in de hoofdmacht. Ook Michael Breij en Leon Bergsma speelden eerder voor AZ. Eerstgenoemde was van 2010 tot 2016 actief in de Alkmaarse opleiding. Bergsma van 2018 tot 2020. 

Aan de bak
De Leeuwarders kennen een moeizaam seizoen. Na 29 wedstrijden staat de ploeg met 39 punten op een elfde plaats en moet het nog flink aan de bank zich te plaatsen voor de nacompetitie. De mindere periode waarin het verkeerd helpt daarin niet mee. De laatste drie competitieduels - tegen FC Emmen (2-0), Jong PSV (3-1) en De Graafschap (1-2) - gingen verloren. 

Toeslaan
In de laatste ontmoeting met Cambuur trok Jong AZ aan het langste eind. In het Cambuur Stadion zorgde Ricuenio Kewal voor een vroege voorsprong. Milan Smit schoot Cambuur vervolgens langszij, maar in de slotfase sloeg Kewal opnieuw toe: 1-2. 

 


Volgen
De wedstrijd is vrijdag te volgen via AZ's X-kanaal. Op ESPN zijn later die avond highlights te zien. 
FC Emmen
Jong AZ wacht volgende week een uitwedstrijd tegen De Graafschap, waarna het op maandag 8 april weer voor eigen publiek speelt. Dan komt FC Emmen op bezoek. 

Programma Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag:
FC Den Bosch - Willem II
FC Dordrecht - FC Eindhoven
FC Groningen - De Graafschap
Jong Ajax - Jong PSV
Jong AZ - SC Cambuur
Jong FC Utrecht - FC Emmen
NAC Breda - VVV-Venlo
SC Telstar - ADO Den Haag
TOP Oss - Helmond Sport

Zondag:
MVV Maastricht - Roda JC