ZAANSTAD- Jong AZ is vrijdag 29 maart te gast bij De Graafschap voor de wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van trainer Leeroy Echteld reist daarvoor af naar Doetinchem. Het duel in De Vijverberg start om 20:00 uur.

De jongens van Jong AZ speelden voor de interlandperiode tegen SC Cambuur. Die wedstrijd wonnen ze door twee goals van Ernest Poku.

Interlandperiode
Spelers van Jong AZ vlogen vorige week uit voor verschillende interlands. Kees Smit, Jayden Addai, Jeremiah Esajas en Tristan Kuijsten kwamen uit voor Oranje Onder 19. Voor Jayden Addai betekende de openingswedstrijd van de eliteronde in de EK-kwalificatie tegen Litouwen zijn debuut als jeugdinternational. In een vierlandentoernooi met Oranje Onder 18 startte Enoch Mastoras tegen Duitsland in de basis, dit duel werd met 1-0 nipt verloren. Ook kwam hij in actie tegen Engeland.

Zege in eigen huis
Bij de laatste ontmoeting met De Graafschap wist Jong AZ thuis met 3-0 te winnen. Mexx Meerdink scoorde in de 54e minuut de 1-0 uit een strafschop. De overtreding daarvoor werd op Addai gemaakt. Niet lang daarna was Jong AZ weer trefzeker. Ditmaal Addai in de 57e minuut de doelpuntenmaker. De Graafschap werd in de slotfase nog gevaarlijk, maar Damienus Reverson kon in de blessuretijd de beslissende 3-0 maken.

Statistieken
In 2019 speelde Jong AZ voor het eerst tegen De Graafschap. Het elftal wist gelijk thuis te winnen van De Superboeren. Jong AZ won van de tien wedstrijden driemaal en De Graafschap vier. Drie keer bleef het gelijk. Met 48 doelpunten en 46 punten staat Jong AZ op de achtste plek.

Arbiter
De wedstrijd vrijdagavond staat onder leiding van Robin Hensgens. Hij wordt geassisteerd door Jordi Been en Rik ter Hoeve. Nick Smit vervult de rol van vierde official.

Live
De wedstrijd wordt om 20:00 uur afgetrapt en is live te zien op ESPN 4 en te volgen via het X-account van AZ.