Late tegengoal nekt Jong AZ in De Vijverberg

29.03.2024

DOETINCHEM- Het competitieduel tussen Jong AZ en De Graafschap bleef vrijdag onbeslist. In Doetinchem kwam de ploeg van trainer Leeroy Echteld op achterstand, maar knokte het zich knap terug tot een 1-1 gelijkspel. Dat leek de eindstand te worden, maar in blessuretijd kwam De Graafschap alsnog op 2-1.

De openingsfase op een vrijwel uitverkocht De Vijverberg was al snel een levendige. De thuisploeg kreeg in de eerste tien minuten twee serieuze kansen. Zo was Simon Colyn gevaarlijk uit een hoekschop en raakte Mimoun Mahi de lat. Na deze wat turbulente minuten kwam Jong AZ beter in het spel en ook tot mogelijkheden. Dave Kwakman zag zijn schot van randje zestien naast worden getikt en Jurre van Aken raakte het zijnet.

Toeslaan
Jong AZ leek rond de twintigste minuut licht de overhand te krijgen. De beloften hadden langere tijd balbezit op de helft van De Graafschap, maar De Superboeren sloegen in de 26e minuut toe. Basar Önal zette de thuisploeg op voorsprong: 1-0.

Omspelen
Ook na de pauze waren de eerste kansen voor De Graafschap. Zo moest Rome-Jayden Owusu-Oduro gestrekt bij een inzet van Donny Warmerdam en schoot Philip Brittijn kort daarna voor open doel voer. In de fase hierna was het Jong AZ dat gevaarlijk werd. Zo kwam Nick Koster vrij voor doel en dacht hij Thijs Jansen te omspelen, maar de sluitpost wist de bal nog net aan te tikken. Kwakman kreeg op zijn beurt uit een hoekschop een kans. Hij schoot net naast.

Onzelfzuchtig
In de 75e minuut viel alsnog de verdiende gelijkmaker. Na een splijtende steekpass brak Tom Kerssens door. De onzelfzuchtige middenvelder hield goed het overzicht en zag Berkhout bij de tweede paal vrijlopen. Hij tikte de bal langs Jansen en zag Berkhout scoren: 1-1.

Blessuretijd
De wedstrijd stevende af op een gelijkspel, maar in de slotminuten kreeg De Graafschap nog een enorme kans op de winnende treffer. Een snoeihard schot van David Flakus Bosilj leek een goal op te leveren, maar Owusu-Oduro wist de bal met de vingertoppen tegen de lat te tikken. Diep in blessuretijd viel alsnog de tegengoal. Xandro Schenk kopte uit een vrije trap raak en bezorgde De Graafschap zo een driepunter: 2-1.

De Graafschap - Jong AZ 2-1 (1-0)
Keuken Kampioen Divisie

Opstelling De Graafschap: Thijs Jansen; Jeffry Fortes, Joran Hardeman, Xandro Schenk, Alexander Büttner (84. Rio Hillen); Donny Warmerdam, Mimoun Mahi (66. Anis Yadir), Philip Brittijn; Simon Colyn (84. David Flakus Bosilj), Ralf Seuntjens (75. Devin Haen), Basar Önal (66. Tristan van Gilst).

Opstelling Jong AZ: Rome-Jayden Owusu-Oduro; Jurre van Aken (46. Jorn Berkhout), Finn Stam, Lewis Schouten, Gonçalo Esteves (86. Sem Dekkers); Enoch Mastoras, Kees Smit, Dave Kwakman (71. Loek Postma); Ricuenio Kewal, Nick Koster (71. Tom Kerssens), Ro-Zangelo Daal.

Scoreverloop: 26. Önal 1-0, 75. Berkhout 1-1, 90+2. Schenk 2-1.
Gele kaarten: Warmerdam (De Graafschap), Daal (Jong AZ).