Terug naar overzicht

Van der Lijcke trefzeker bij debuut in Oranje-jeugd

Laatste Nieuws

07.03.2024

ZAANSTAD- Een zestal spelers van de AZ Jeugdopleiding komen deze week in actie voor de Oranje-jeugd. Zij werken oefenduels af met Tsjechië en België. Een overzicht.

DONDERDAG:
Oranje Onder 15 - Tsjechië 2-3
In het tweede oefenduel met Tsjechië kwamen donderdag opnieuw twee AZ'ers in actie: Donny van der Lijcke en Janoa Elias. Zij kwamen ook beide op het scoreformulier. Van der Lijcke nam in Oldebroek de openingstreffer voor zijn rekening, waarna de debuterende Elias er 2-0 van maakte. Hierna kwam de tegenstander echter helemaal terug en trok het de wedstrijd naar zich toe: 2-3. Quenten Attigah bleef ditmaal op de bank. 

 

DINSDAG:
Oranje Onder 15 - Tsjechië 4-1
Attigah en Van der Lijcke hebben dinsdag als jeugdinternational gedebuteerd. Het AZ-duo kwam in actie bij Oranje Onder 15, dat met Tsjechië een oefenduel afwerkte. Attigah begon tussen de palen en kwam met zijn team in de eerste helft op een 3-0 voorsprong. Na de pauze deed Tsjechië iets terug, maar het laatste woord was voor Oranje. Ook Van der Lijcke was toen binnen de lijnen gekomen en luisterde zijn debuut op met een treffer: 4-1. Donderdag komt Oranje opnieuw in actie tegen Tsjechië. Dan kan ook Elias debuteren. 

Vreugde na de 4-1 van Donny van der Lijcke (19). Foto: OnsOranje. 

België - Oranje Onder 16 Futures 0-0
Nick Homan, Ties Kemna en Taecke van Dam van Isselt maakten deel uit van de selectie van de Oranje Onder 16 Futures. Zij oefenden dinsdag in België tegen de zuiderburen. Homan begon in de basis, Kemna en Van Dam van Isselt kwamen later binnen de lijnen. De vriendschappelijke Derby der Lage Landen eindigde in 0-0. 

Doelman Nick Homan (1) begon in de basis bij de Oranje Onder 16 Futures. Foto: OnsOranje.