Terug naar overzicht

AZ Voetbalschool

In de regio

Voor onze opleiding is het belangrijk om de ‘juiste’ spelers binnen te halen. Wij zoeken aan de poort naar spelers, die de potentie hebben om binnen onze visie op voetbal en binnen onze visie op talent te presteren. We willen het opleidingstraject met de ‘juiste’ spelers ingaan; spelers waarvan we weten dat zij het traject 8 jaar kunnen en willen volhouden. 

Om erachter te komen of we de ‘juiste’ spelers binnen halen, gaan we op zoek naar een bepaald talent. In onze visie wordt dit talent bepaald door de combinatie van aanleg op voetbal-, fysiek- en topsportgebied en het vermogen om te ontwikkelen. Wij zoeken naar spelers die de intrinsieke motivatie hebben om een absolute topspeler te worden en die erin geloven dat ze door elke dag hard te werken beter kunnen worden. 

Om deze ‘juiste’ talenten onder de 11 jaar te vinden, geloven wij erin om het scoutingstraject aan te bieden aan een grote groep talenten. In onze visie willen we spelers een langdurig scoutingstraject laten doorlopen om uiteindelijk de ‘juiste’ keuze te maken. In een lang traject zien we spelers in hun natuurlijke gedrag en kunnen zij zonder prestatiestress trainen.

Talenten onder de 11 jaar voetballen in hun eigen sociale omgeving, zonder daarbij dagelijks vele uren te verliezen door het reizen. Daarnaast is het in onze visie belangrijk om spelers met de beste en tegen de beste te beoordelen. Dit stimuleert spelers om hun grenzen te verlengen en stelt ons beter in staat om spelers tegen elkaar af te zetten. 

Om dit proces te stimuleren is AZ In september 2012 gestart met de AZ Voetbalschool in de Regio. Een initiatief om spelers verder te ontwikkelen en een stimulans te geven aan het voetbaltalent in Noord-Holland. Daarnaast creëren wij een relatie met spelers en ouders in de regio en het geeft ons de kans om spelers langdurig een scoutingstraject te laten doorlopen om uiteindelijk een ‘betere’ keuze te kunnen maken welke spelers worden uitgenodigd om volgend seizen in AZ U11 en AZ U12 te komen voetballen.

Het seizoen 2022-2023 is het elfde seizoen van de AZ Voetbalschool in de Regio. De AZ Voetbalschool in de Regio wordt afwisselend georganiseerd bij verschillende verenigingen in Noord-Holland en vinden op de zondagochtend plaats.


Wie?
De beste O.11, O.10 en O.9 spelers uit Noord-Holland krijgen van AZ de kans om deel te nemen aan de AZ Voetbalschool in hun eigen regio. Vanaf januari ontvangen de O.10 en O.9 spelers hun uitnodiging. Na de zomer mogen zij als O.11 en O.10 speler nog een half jaar hun kunsten vertonen.


Wat?

De spelers krijgen de mogelijkheid één extra training per week te volgen, buiten de reguliere training van hun eigen vereniging. Zo kunnen de voetballers zich meten met de beste leeftijdsgenoten uit hun regio. De trainingen worden aangeboden door en in de visie van de AZ Jeugdopleiding. De allerbeste voetballers maken kans op een uitnodiging voor de Voetbalschool AZ, een trainingsprogramma op woensdagmiddag op het AFAS Trainingscomplex. De allerbesten daarvan nodigen wij uit om te komen spelen in AZ Onder 11 of AZ Onder 12. De andere spelers hebben een fantastische ervaring die zij meenemen naar hun vereniging.


Waar?
De AZ Voetbalschool in de Regio vindt op zondagochtend plaats op de accommodaties van de verenigingen waar AZ mee samenwerkt. De trainingen van de Voetbalschool AZ vinden plaats op de woensdagmiddag op het AFAS Trainingscomplex.


Locaties:
 
Regio Zaanstad – AFAS Trainingscomplex
Regio West-Friesland – De Blokkers
Regio Haarlem – Geel Wit ‘20
Regio Alkmaar – AFC ‘34
Regio Amsterdam – RKSV DCG