Terug naar overzicht

AZ verliest op Villa Park

Laatste Nieuws

09.11.2023

BIRMINGHAM- AZ heeft donderdagavond in de UEFA Europa Conference League van Aston Villa FC verloren. Nadat Vangelis Pavlidis de Alkmaarders op voorsprong had gezet, maakten de Engelsen een comeback. Het werd 2-1 op Villa Park.

AZ begon enigszins gewijzigd aan het Europese duel ten opzichte van de wedstrijd tegen Excelsior. Zo stonden Ibrahim Sadiq en Ruben van Bommel allebei in de basis.

Buitenspelgoal
Aston Villa leek goed van start te gaan en dacht binnen drie minuten al op voorsprong te komen. Clément Lenglet kopte binnen nadat de bal uit een corner opnieuw voorkwam. De Portugese VAR constateerde echter buitenspel en dus ging een vroege Engelse treffer niet door.

Alkmaarders vinden hun ritme
Ondanks een goede openingsfase van The Lions, lukte het de ploeg van Pascal Jansen om zijn draai te vinden op een bijna uitverkocht Villa Park. sZo werd Sadiq de diepte ingestuurd en kon de rechtsbuiten een panklare voorzet afleggen bij Vangelis Pavlidis. De Griekse spits kreeg de bal echter niet tussen de palen. Kort daarvoor had Mathew Ryan AZ in de wedstrijd gehouden. De doelman ging gestrekt op een afstandsschot van Youri Tielemans en tikte deze knap naast.

Afgekeurd doelpunt
Op slag van rust was het vervolgens AZ dat op voorsprong leek te komen. Na een schitterende aanval kreeg Mijnans de bal bij Pavlidis en de Griek tikte binnen. Mijnans stond echter in buitenspelpositie en dus ging de treffer niet door. Voor de rust zette AZ nadrukkelijk aan, wat in nog een aantal kansen resulteerde. Pavlidis stuitte echter op de vuisten van Martinez en een schot van Sugawara verdween naast. Met 0-0 gingen we aan de thee.

Viva Vangelis
Het lukte AZ om het goede spel van de eerste helft door te zetten in de tweede helft. Direct na rust kwamen de Alkmaarders daarom ook op een verdiende 0-1 voorsprong. Na een prachtige pass van Riechedly Bazoer kwam Pavlidis oog in oog te staan met de Argentijnse doelman. De Griek twijfelde geen moment en tekende in de korte hoek voor de 0-1.

Omgedraaid
Lang kon AZ er niet van genieten. Na 62 minuten spelen kreeg Aston Villa een hoekschop, waarbij toch echt de Villa-speler de bal als laatste raakte. Uit die hoekschop kopte Diego Carlos raak voor de gelijkmaker. Bij AZ kwam Djordje Mihailovic nog dichtbij een doelpunt, maar de invaller kwam in kansrijke positie niet tot een schot. Aan de andere kant was Ollie Watkins van dichtbij dodelijk. De spits kopte de 2-1 binnen en tekende daarmee voor de eindstand.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN
Aston Villa - AZ 2-1 (0-0)
UEFA Europa Conference League

Opstelling Aston Villa: Emiliano Martinez; Diego Carlos (90+1. Pau Torres), Ezri Konsa (74. Matty Cash), Clément Lenglet, Lucas Digne; Leon Bailey (90+1. Bertrand Traore), John McGinn, Boubacar Kamara, Youri Tielemans (74. Douglas Luiz), Moussa Diaby (74. Nicolò Zaniolo); Ollie Watkins.

Opstelling AZ: Mathew Ryan; Yukinari Sugawara, Riechedly Bazoer, Bruno Martins Indi, David Møller Wolfe; Jordy Clasie (88. Tiago Dantas), Sven Mijnans (88. Jens Odgaard), Dani de Wit (69. Djordje Mihailovic); Ibrahim Sadiq (69. Ernest Poku), Vangelis Pavlidis, Ruben van Bommel (69. Myron van Brederode).

Scoreverloop: 52. Vangelis Pavlidis 0-1, 61. Diego Carlos 0-2; 81. Ollie Watkins 2-1.
Scheidsrechter: Luis Godinho.
VAR: Hugo Miguel.