Terug naar overzicht

Jong AZ naar Maastricht

Laatste Nieuws

01.12.2023

ZAANSTAD- Jong AZ wacht vrijdag een verre uitwedstrijd. De ploeg van trainer Jan Sierksma reist dan af naar Limburg voor een krachtmeting met MVV Maastricht. De wedstrijd in Stadion De Geusselt begint om 20:00 uur.

De beloften gingen maandag met ruime cijfers onderuit tegen FC Groningen. De bezoekers kwamen in de eerste helft al op een 0-2 voorsprong en bouwden die marge na rust verder uit: 0-5. 

Overwintering
AZ's UEFA Youth League-selectie - met daarin zes Jong AZ'ers - had dinsdag meer succes. Met Enoch Mastoras, Jeremiah Esajas, Dave Kwakman, Kees Smit, Ro-Zangelo Daal en Jayden Addai in de gelederen werd in de tweede ronde van het Domestic Champions Path met 2-0 gewonnen van Molde FK. Daarmee verzekerde AZ zich voor het derde seizoen op rij van overwintering in de Youth League. 

 

Debuut Addai
Addai bleef tijdens het Youth League-duel op de bank, maar beleefde desondanks een mooie week. Zo maakte de vleugelaanvaller zondag zijn officiële debuut in de Alkmaarse hoofdmacht. In het thuisduel met FC Volendam (3-0) zege mocht hij ruim twintig minuten meedoen. Donderdag zat hij bij het UEFA Europa Conference League-duel met HŠK Zrinjski Mostar ook bij de selectie. 

Limburgse derby
MVV heeft vooralsnog een moeizaam seizoen. De ploeg van trainer Maurice Verberne staat op een zestiende plaats en won slechts vier van de zestien duels. Zondag ging de Limburgse derby tegen Roda JC nog verloren. De tegenstander uit Kerkrade maakte in blessuretijd de winnende: 1-0. 

Barasi, Stam en Poku
Jong AZ en MVV speelden elf keer eerder tegen elkaar. Daarvan wonnen de Alkmaarders er vijf en de Limburgers vier. Twee keer bleef het gelijk. De laatste ontmoeting in Maastricht leverde Jong AZ een driepunter op. Yusuf Barasi zette zijn ploeg door een benutte strafschop op voorsprong. MVV kwam op gelijke hoogte, maar door goals van Finn Stam en Ernest Poku eindigde het in 1-3. 


Arbiter
Luuk Timmer heeft de leiding over de wedstrijd. De arbiter wordt langs de lijnen bijgestaan door Martijn Beijer en Jordi Been. Luc Tissingh is aangesteld als vierde official. 

Live
MVV Maastricht - Jong AZ is vrijdag te volgen via het X-kanaal van AZ en het schakelprogramma van ESPN, waar later ook highlights te zien zijn. 

FC Den Bosch
Op maandag 11 december speelt Jong AZ weer voor eigen publiek. Dan reist FC Den Bosch af naar het AFAS Trainingscomplex. De aftrap is dan om 20:00 uur. 

Programma Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag:
SC Cambuur - FC Eindhoven
FC Den Bosch - Jong Ajax
FC Dordrecht - Roda JC
FC Groningen - VVV-Venlo
Helmond Sport - ADO Den Haag
Jong FC Utrecht - Jong PSV
MVV Maastricht - Jong AZ
TOP Oss - De Graafschap
Willem II - FC Emmen