Jong AZ verliest van MVV Maastricht

01.12.2023

MAASTRICHT- Jong AZ heeft in het verre zuiden op vrijdagavond een pijnlijke nederlaag moeten slikken in de Keuken Kampioen Divisie. Tegen MVV Maastricht werd het, ondanks vele eigen kansen, 4-0 voor de thuisploeg

Bij Jong AZ keerde Jorn Berkhout weer terug in de basiself. De verdediger droeg ook meteen de aanvoerdersband.

Slechte start
Al na drie minuten keek Jong AZ tegen een achterstand aan. MVV-aanvaller Koen Kostons profiteerde van een fout achterin en schoot van dichtbij raak. Jong AZ ging in de achtervolging, maar een poging van Mexx Meerdink verdween in het zijnet. Aan de andere kant was het wel opnieuw raak na 23 minuten spelen. Bryan Smeets was het eindstation van een snelle aanval en schoot raak voor de 0-2.

Herpakt
Jong AZ herpakte zich al snel. Uit een variant op een corner schoot Ricuenio Kewal naast. Even later fungeerde Kewal als aangever op Meerdink die in kansrijke positie kwam, maar hij kwam niet tot een schot na ingrijpen van een verdediger. Een poging van Enoch Mastoras werd geblokt en Jurre van Aken, die de bal in zijn voeten kreeg, schoot over. In de blessuretijd van de eerste helft kreeg Van Aken nog een enorme kans, maar dit keer schoot hij via een been van een verdediger naast. Met 2-0 zochten beide ploegen de kleedkamer op.

Tweede helft
In de tweede helft had Jong AZ het balbezit, wat ook resulteerde in nog meer kansen. Meerdink haalde de trekker over, maar de bal kwam tegen een eigen ploeggenoot aan. Schoten van Kewal en Smit werden geblokt en daarop kwam MVV er plots weer gevaarlijk uit. Invaller Dailon Livramento haalde uit, maar raakte slechts de lat. Een gekruld schot van Kewal werd aan de andere kant gepakt door doelman Romain Matthys.

Effectief
Nadat Owusu-Oduro een directe corner op de lat had getikt, kwam MVV even later wel op 3-0. Na een voorzet tikte Livramento de bal tussen de palen. Direct daarna was het Smeets die zijn tweede van de avond maakte en de 4-0 op het scorebord zette. Dat was tevens de eindstand in het koude Maastricht, ook omdat een schot van Mastoras in de slotfase nog onschadelijk werd gemaakt door Matthys.

Smit: 'Gaan we aan werken'
"Dit mag ons niet overkomen", is Smit duidelijk na de wedstrijd. "We begonnen goed aan de tweede helft en kregen best veel kansen. Ik vond dat we moesten scoren. Dan geven we die 3-0 en 4-0 weg... Helaas gingen de kansen er niet in, daar gaan we aan werken. Volgende wedstrijd moeten we er weer staan en drie punten pakken."

MVV Maastricht - Jong AZ 4-0 (2-0)
Keuken Kampioen Divisie

Opstelling MVV Maastricht: Romain Matthys; Leroy Labylle (88. Kanou Sy), Özgür Aktas, Wout Coomans, Bryant Nieling; Bryan Smeets (84. Nabil El Basri), Nicky Souren, Marko Kleinen; Tunahan Tasci (46. Ferre Slegers), Koen Kostons (32. Dailon Livramento), Rayan Buifrahi (84. Mart Remans).

Opstelling Jong AZ: Rome-Jayden Owusu-Oduro; Jurre van Aken, Jorn Berkhout (46. Misha Engel), Finn Stam, Jeremiah Esajas (77. Damienus Reverson); Enoch Mastoras, Dave Kwakman, Kees Smit; Ricuenio Kewal (88. Tom Kerssens), Mexx Meerdink, Ro-Zangelo Daal (88. Nick Koster).

Scoreverloop: 3. Kostons 1-0., 23. Smeets 2-0, 76. Livramento 3-0, 81. Smeets 4-0.