AZ boekt oefenzege op Standard Luik

12.07.2023

FLERINGEN- AZ heeft woensdagochtend een besloten oefenduel met Standard Luik gewonnen. Op Sportpark ’’t Reuvekamp van VC Fleringen werd het 4-3. Ernest Poku maakt in de slotfase de winnende goal. De oefenwedstrijd bestond uit drie helften (1x 45 minuten, 2x 30 mintuen).

AZ begon goed aan de wedstrijd en kreeg via een volley van Sven Mijnans en een afstandsschot van Yukinari Sugawara (beide gered) direct wat kansjes. Toch waren het de Belgen die na een klein kwartier spelen op voorsprong kwamen. Na een handsbal van Sugawara mocht Noah Ohio aanleggen vanaf elf meter. De aanvaller schoot de 0-1 in de linkerhoek.

Vitesse-huurling
Daarmee waren de wapenfeiten van de voormalig Vitesse-huurling Ohio nog niet voorbij. Eerst schoot hij op de buitenkant van de paal na een voorzet van Aron Donnum, niet veel later rondde hij op fenomenale wijze een fraaie solo af. Over de as slalomde hij langs de AZ’ers en schoot beheerst raak: 0-2.

Dani de Wit
Zo’n drie minuten na de tweede treffer was het Dani de Wit die iets terugdeed namens AZ. Een voorzet van Vangelis Pavlidis vanaf de rechterflank bleef hangen in de doelmond van Standard, waarna de nummer tien van AZ van dichtbij de 1-2 tegen de touwen werkte.

Hattrick Ohio
Met nog geen halfuur op de klok werd het 1-3 voor de bezoekers. Een lage voorzet vanaf de rechterkant werd door Ohio met een hakbal en een pirouette afgerond. Daarmee completeerde de geboren Almeerder zijn hattrick.

Buurmeester
Na de eerste 45 minuten verschenen elf nieuwe AZ-spelers binnen de lijnen. Eén van die spelers was Zico Buurmeester, die in de 51e minuut met een lage schuiver de 2-3 verzorgde. Heel veel meer gebeurde er niet in het restant van het eerste halfuur in de tweede helft.

Goudmijn-Barasi
In het laatste halfuur van de tweede helft trok AZ de winst naar zich toe. Na 80 minuten kopte Yusuf Barasi raak uit een hoekschop van Kenzo Goudmijn: 3-3. Het bleek een beproefd recept, want in de eerste oefenwedstrijd tegen Shakhtar Donetsk was het duo ook al trefzeker op die manier.

Kruising
Het slotakkoord was voor Poku. Na 94 minuten bepaalde hij de eindstand op schitterende wijze op 4-3. De jonge aanvaller snelde over de rechterflank, trok naar binnen en schoot met links de bal keihard in de winkelhaak.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN
AZ - Standard Luik 4-3 (1-3, 2-3)

Oefenduel

Opstelling AZ 1e helft: Mathew Ryan; Yukinari Sugawara, Wouter Goes, Pantelis Hatzidiakos, Milos Kerkez; Jordy Clasie, Dani de Wit, Sven Mijnans; Mayckel Lahdo, Vangelis Pavlidis, Jesper Karlsson.
Opstelling AZ eerste deel 2e helft: Hobie Verhulst; Denso Kasius, Riechedly Bazoer, Mees de Wit, David Møller Wolfe; Peer Koopmeiners, Kenzo Goudmijn, Zico Buurmeester; Myron van Brederode, Yusuf Barasi, Ruben van Bommel.
Opstelling AZ tweede deel 2e helft: Hobie Verhulst; Denso Kasius, Riechedly Bazoer, Mees de Wit; Dave Kwakman Peer Koopmeiners, Kenzo Goudmijn, Zico Buurmeester; Ernest Poku, Yusuf Barasi, Myron van Brederode.

Basisopstelling Standard Luik: Arnaud Bodart; Marlon Fossey, Merveille Bope, Zinho Vanheusden; William Balikwisha, Aiden O’Neill, Isaac Price, Jacob Barett; Aron Donnum, Noah Ohio.

Scoreverloop: 13. Ohio 0-1 (pen.), 22. Ohio 0-2, 25. Dani de Wit 1-2, 29. Ohio 1-3, 51. Buurmeester 2-3, 80. Barasi 3-3, 94. Poku 4-3.