AZ ruim langs FC Volendam

26.11.2023

ALKMAAR- AZ heeft zondagmiddag een overtuigende zege geboekt op FC Volendam. In het AFAS Stadion werd het 3-0 dankzij doelpunten van Ruben van Bommel, Vangelis Pavlidis en Bruno Martins Indi. Daarmee is AZ nu weer derde in de Eredivisie.

Bij AZ maakte Tiago Dantas zijn basisdebuut. De 18-jarige Jayden Addai debuteerde in de wedstrijdselectie van AZ 1. Pascal Jansen en Bruno Martins Indi werden voorafgaand aan de wedstrijd gehuldigd voor respectievelijk 150 en 100 officiële wedstrijden bij AZ.

Raket
Er waren nog geen vijf minuten gespeeld in het AFAS Stadion of de goaltune was al te horen. Van Bommel trok naar binnen en schoot op fraaie wijze verwoestend raak in de bovenhoek. De 1-0 was het startschot van een reeks kansen voor de thuisploeg. Slechts twee minuten later was het Ernest Poku die oog in oog met Volendam-keeper Mio Backhaus over schoot. Weer twee minuten later schoot Sven Mijnans over na een strakke voorzet van Yukinari Sugawara.

Kansen
Volendam kwam er nauwelijks aan te pas en AZ was constant in de aanval. In een kansrijke positie kreeg Pavlidis de bal niet goed mee, waardoor Backhaus de aanval onschadelijk maakte. Een schot van Jordy Clasie verdween eveneens in de handen van de doelman. Na een halfuur gespeeld te hebben leek AZ op 2-0 te komen via opnieuw Van Bommel, maar in de opbouw van de aanval was buitenspel van Poku geconstateerd. In de blessuretijd van de eerste helft kreeg Poku de bal bij Pavlidis, ditmaal tikte de spits de bal tegen de buitenkant van de paal.

Snel
Zo snel als het in de eerste helft ging, zo snel lag de bal aan het begin van de tweede helft ook alweer in het net. Martins Indi speelde een goede pass op David Møller Wolfe en de linksback vond Pavlidis voor het doel met een lage harde voorzet. De spits tikte van dichtbij binnen voor de 2-0. Tien minuten later was het weer raak. Sugawara ging achter een vrije stap staan en Backhaus redde op die poging. Van Bommel raakte in de rebound de paal via de hand van de keeper, maar vervolgens stond daar aanvoerder Martins Indi om de 3-0 binnen te tikken met zijn rechtervoet.

Debuut
Met nog twintig minuten te gaan betrad Addai het veld. De aanvaller maakte daarmee zijn officiële debuut in de hoofdmacht van de Alkmaarders. Kort na zijn entree raakte Pavlidis voor de tweede keer de paal. Nu na een uitstekende voorzet van Denso Kasius. AZ kwam nog een aantal keren in de buurt van het Volendamse doel, maar gescoord werd er niet meer. Daarmee eindigde het in een 3-0 overwinning voor AZ.