AZ verliest in Rotterdam

12.11.2023

ROTTERDAM- In een mistig en koud Rotterdam nam AZ het zondagmiddag op tegen Feyenoord. In een wedstrijd met weinig kansen trokken de Rotterdammers aan het langste eind. Quinten Timber zorgde met de enige goal van de wedstrijd voor een minimaal verschil.

Pascal Jansen stuurde dezelfde elf spelers als tegen Aston Villa het veld in.

Ryan biedt redding
De Rotterdammers kregen in de openingsfase direct een grote kans om op voorsprong te komen. Quinten Timber kon in de tweede minuut vanaf randje zestien uithalen, maar Mathew Ryan tikte met een knappe redding zijn poging op de paal.

Voorsprong voor Feyenoord
Na 24 minuten was het diezelfde Timber die dit keer wel succesvol was. De middenvelder schoot van een afstandje fraai binnen in de bovenhoek. AZ moest in de achtervolging. In de eerste helft kwam het op een schotje van Vangelis Pavlidis kort voor rust na echter niet tot grote kansen. Met 1-0 gingen we rusten.

Tweede helft
Ook in de tweede helft vielen er eigenlijk weinig kansen te noteren. Direct na rust probeerde Pavlidis het met een schot, maar zijn inzet verdween op het dak van het Rotterdamse doel. Kort daarna bracht Ryan opnieuw knap redding op een schot van Timber dat in de korte hoek leek te verdwijnen. De daaropvolgende corner van Feyenoord ging maar net over.

Lat
Met 75 minuten op de klok kwam Feyenoord erg dichtbij een tweede treffer. Wederom was het Timber die gevaar stichtte. De middenvelder stoomde op en haalde hard uit. Zijn inzet verdween echter tegen de lat. AZ kwam niet tot scoren en daarmee eindigde het duel in een 1-0 nederlaag.