AZ Vrouwen: Gelijkspel in oefenduel met PSV

12.01.2024

EINDHOVEN- De AZ Vrouwen speelden donderdagavond gelijk in een oefenduel met PSV. Op PSV Campus De Herdgang eindigde de confrontatie in 1-1. De wedstrijd duurde viermaal 30 minuten. Het doelpunt aan Alkmaarse zijde werd gemaakt door Mirte van Bentum.

De thuisploeg nam de leiding na iets minder dan een uur spelen. De Alkmaarders keken vrij lang tegen deze 1-0 achterstand aan, maar na 103 minuten spelen kwam de gelijkmaker. Middenvelder Van Bentum wist knap onder de druk van de Eindhovenaren uit te spelen en krulde de bal vervolgens in de verre hoek. Meer doelpunten kwamen er niet en zo hielden beide ploegen elkaar in balans en eindigde het duel in 1-1.

Scoreverloop: 58. PSV 1-0, 103. Van Bentum 1-1.

Eerstvolgende officiële wedstrijd
De AZ Vrouwen spelen op 21 januari het eerste competitieduel van 2024 in de Azerion Vrouwen Eredivisie tegen PEC Zwolle. Deze wedstrijd vindt plaats om 12:15 uur op het AFAS Trainingscomplex te Wijdewormer.