AZ Vrouwen verliezen bij Feyenoord

12.11.2023

ROTTERDAM- Op een mistige zondagmiddag verloren de AZ Vrouwen van Feyenoord. Ondanks goed spel kwam AZ op een 2-0 achterstand. Tien minuten voor het einde deed Veerle van der Most iets terug, maar het was niet genoeg voor een resultaat.

Sterke openingsfase
AZ begon sterk aan de wedstrijd en zette hoog druk op de thuisploeg. Al na vijf minuten waren de Alkmaarders gevaarlijk via de flank. Camie Mol haalde de achterlijn, maar de lage voorzet kon door niemand worden binnengelopen. Even later kwam het gevaar opnieuw via de rechterkant. Isa Colin gaf een fantastische pass op Mol die vervolgens op de rand van het zestienmetergebied hard uithaalde, maar de inzet van de vleugelverdedigster trof de lat.

Ongelukkige tegentreffer
Ondanks het betere spel kwamen de bezoekers toch op achterstand. Keepster Femke Liefting kon een terugspeelbal van Karlijn Woons niet goed controleren, waarna Feyenoord-spits Jada Conijnenberg profiteerde en de bal op een leeg doel binnen werkte: 1-0.

Grote kansen AZ
De ploeg uit Alkmaar liet zich niet uit het veld slaan en bleef kansen creëren. Kort na de tegentreffer kwam ook de Feyenoord-sluitpost in de problemen, een vergelijkbare situatie, maar Desiree van Lunteren kon net niet bij de bal komen en zo kwamen de Rotterdammers goed weg. Voor rust verdiende AZ een vrije trap op een gevaarlijke plek, maar de poging van Van Lunteren werd gepakt door keepster Jacintha Weimar en zo gingen beide teams de kleedkamers in met een 1-0 ruststand.

2-0 kort na rust
De Alkmaarders kwamen direct na rust dicht bij de gelijkmaker. Een corner van Isa Dekker werd weggestompt door Weimar, waarna ook de poging van Van Lunteren door de Feyenoord-goalie werd gepareerd. Aan de andere kant viel het doelpunt wel. Een lage voorzet kwam via het been van Woons terecht bij de tweede paal en daar tikte aanvalster Esmee de Graaf de tweede Rotterdamse treffer binnen.

Wissels belangrijk
Tien minuten voor het einde van de wedstrijd maakte AZ de aansluitingstreffer. Invalster Veerle van der Most brak door op aangeven van een andere invalster Bo op de Weegh. De Alkmaarse aanvalster bleef rustig en rondde beheerst af in de korte hoek: 2-1. Meer goals zouden de bezoekers niet meer maken. In de allerlaatste seconde was AZ wel nog dicht bij de gelijkmaker. Spaan verlengde de corner, maar de bal kon bij de tweede paal niet worden binnengetikt door Van der Most. Zo bleef het bij 2-1.

Feyenoord Vrouwen - AZ Vrouwen 2-1 (1-0)
Azerion Vrouwen Eredivisie

Opstelling Feyenoord Vrouwen: Jacintha Weimar; Danique Ypema (68, Isa Kagenaar), Amber Verspaget, Celainy Obispo; Esmee de Graaf, Tess van Bentem, Cheyenne van den Goorbergh,  Justine Brandau, Zoï van de Ven (62. Ziva Henry); Jada Conijnenberg (68. Romée van de Lavoir), Maxime Bennink (62. Noëlle van der Sluijs)

Opstelling AZ Vrouwen: Femke Liefting; Camie Mol, Karlijn Woons, Maudy Stoop, Ginia Caprino (83. Robin Blom); Isa Colin, Manique de Vette (62. Bo op de Weegh), Mirte van Bentum (76. Annemiek Kruijthof); Isa Dekker (62. Veerle van der Most), Desiree van Lunteren, Floor Spaan.

Scoreverloop: 17. Conijnenberg 1-0, 53. De Graaf 2-0, 78. Van der Most 2-1.