Terug naar overzicht

Recordbreker Pavlidis schiet AZ langs Heerenveen

Laatste Nieuws

21.10.2023

ALKMAAR- In het AFAS Stadion heeft AZ zaterdagavond de achtste Eredivisie-zege van het seizoen weten bij te schrijven. Het was de wedstrijd van Vangelis Pavlidis, die een Eredivisie-record neerzette en met een hattrick alle doelpunten voor zijn rekening nam.

AZ begon ongewijzigd aan het duel ten opzichte van de laatste wedstrijd tegen Ajax. Toen wonnen de Alkmaarders op 8 oktober in de Johan Cruijff ArenA met 1-2.

Record
De eerste echte kans vloog direct tegen de touwen. Na elf minuten spelen draaide Pavlidis weg bij zijn man en schoot, via het been van Thom Haye, binnen voor de vroege 1-0. Het betekende dat de Griek een nieuw Eredivisie-record neerzette. Pavlidis is de eerste speler ooit die vanaf de start van het Eredivisie-seizoen trefzeker is geweest in de eerste negen duels.

Sugawara
Na zestien minuten moest Yukinari Sugawara ingrijpen op een poging van Heerenveen. Na een hoekschop kwam Pelle van Amersfoort tot een kopkans, maar de Japanner kopte de bal voor de doellijn weg. Vlak voor rust bracht ook Mathew Ryan redding. De doelman was alert op een vrije trap van AZ-jeugdexponent Haye. Met een 1-0 voorsprong voor AZ werden de kleedkamers opgezocht.

Aanval
Na de rust zocht AZ veelal de aanval. David Møller Wolfe probeerde het van afstand, maar het been van Sven van Beek in de weg. Met een uur op de klok kwam AZ wel op 2-0. Dani de Wit gaf de bal voor het doel, waarop Pavlidis de bal goed aannam en van dichtbij hard binnen schoot.

Hattrick
Pavlidis was gretig en het zou nog mooier worden voor de spits. Na een fraaie aanval kreeg Sugawara de bal bij Pavlidis. Hij punterde van dichtbij raak om zijn hattrick te completteren! Voor Pavlidis was het zijn tweede hattrick in dienst bij AZ. Waar de spits de wedstrijdbal veiligstelde, noteerde Sugawara een mooie mijlpaal. Hij is in het kalenderjaar de speler met de meeste assists (10) in de Eredivisie, na Joey Veerman (13).

Ongeslagen
Bij die 3-0 bleef het uiteindelijk in het AFAS Stadion. AZ is nog altijd ongeslagen in de Eredivisie en kan zich nu gaan voorbereiden op de clash met Aston Villa, de eerstvolgende tegenstander.